Elk foutje kan cruciaal zijn

Speelronde 9, althans voor de meeste ploegen, staat op het punt van beginnen. In de eerste klasse zijn alle ogen gericht op het duel tussen Haarle en LHC. Neemt Haarle definitief afstand van LHC of revancheren de Lemelerveldsen zich voor de nederlaag van vorige week? In de hoofdklasse kan Lettele zich geen fouten permitteren. Alleen bij winst houdt het koploper Pacelli in het vizier. En kan Wijhe in Amsterdam opnieuw stunten na het mooie puntwinst van vorige week?

2e klasse

ABS gaat in 2A op bezoek bij HHZD 2. Dat mag zondag geen probleem worden voor trainster Toke Poesse en haar speelsters: de Heinose reserves staan puntloos onderaan. Voor ABS is het duel tussen CVO en Wijhe 2, de nummers drie en een, minstens zo interessant. Bij winst van Wijhe lijkt die ploeg onbedreigd op het kampioenschap af te stevenen. Bij verlies zijn er mogelijkheden voor de andere kapers op de kust, waaronder ABS.

Ook voor de handbalsters van Schalkhaar staat een uitwedstrijd op het programma. In klasse 2C spelen ze tegen Pacelli 2. De thuiswedstrijd leverde een nipte 15-13 zege op en op de ranglijst ontlopen de beide ploegen elkaar niets (beide vier punten uit zeven duels). Spanning gegarandeerd.

1e klasse

In de eerste klasse springt het duel tussen Haarle en LHC eruit. Beide ploegen bezetten, samen met DFS Arnhem 2, de top 3. Vorige week verslikte LHC zich in Broekland (27-28), waardoor de Lemelerveldsen twee punten achterstand opliepen op de concurrentie. Dit weekend kan dat weer ongedaan gemaakt worden. Daarvoor moet dus gewonnen worden van Haarle. DFS kan daarmee wel de lachende derde worden. Wint de Arnhemse ploeg van HCL/Groessen-Loo, dan staan ze los op plek een.

Naast deze ontmoeting staan er nog twee leuke derby’s te wachten. De eerste is die op zaterdagavond tussen HHZD en SDOL. De Heinose ploeg heeft het lastig en is puntje voor puntje aan het sprokkelen. Bij SDOL – waar trainster Anja Lubbers deze week haar vertrek aankondigde – gaat het voorspoediger. Met negen punten uit acht duels staat de Luttenbergse formatie op een mooie vijfde plek.

Zondag speelt Broekland thuis tegen Heeten. Beide ploegen hebben vorige week goed aan het zelfvertrouwen gewerkt. Broekland versloeg in de laatste vijf seconden koploper LHC en Heeten liet geen spaan heel van Achilles (34-18). Door die ruime zege is de selectie van Kira Overmars gestegen naar plek acht. Bij winst komt Heeten op gelijke hoogte met Broekland, de huidige nummer 4.

Tot slot neemt Nieuw Heeten het in Apeldoorn op tegen Achilles. De Nieuw Heetensen presteren dit seizoen nog erg wisselvallig. Sterke overwinningen worden afgewisseld met onnodig ruime nederlagen. Tegen Achilles, de nummer voorlaatst, kunnen de speelsters van Louis Degen tonen wat ze waard zijn.

De heren van Heeten hebben op papier een eenvoudige tegenstander. Met slechts vier punten uit acht duels mag opponent Minerva zaterdagavond geen probleem vormen voor Heeten dat op plek vijf staat met zes punten meer.

Hoofdklasse

In de hoofdklasse gaat Overwetering op jacht naar twee punten om zo afstand te doen van de voorlaatste plek. Tegen het stugge en trage ESCA zijn daar zeker kansen toe voor de ploeg van Jan Lentjes. Vorige week speelde Overwetering een meer dan goede eerste helft tegen nummer 2 Lettele, maar na een vroege rode kaart voor aanvoerster Ella van Breukelen kon Lettele na rust eenvoudig het verschil maken.

Datzelfde Lettele moet zaterdagavond winnen van WHC om op het de ongenaakbare koploper Pacelli lastig te blijven maken. Pacelli verkeert in bloedvorm en lijkt van niemand te kunnen verliezen. Voor Lettele zit er daarom niets anders op dan wedstrijd voor wedstrijd winnen en hopen op een foutje van de Zieuwentsen.

Wesepe heeft de punten ook hard nodig om, net als Overwetering, uit de gevarenzone te blijven. Met het altijd lastige HVBS treft Wesepe in eigen huis een moeilijke opponent. De vrouwen uit Bunschoten-Spakenburg hebben echter een slechte serie van drie nederlagen achter de rug. Het is aan Wesepe om daar gebruik van te maken.

2e divisie

Wijhe wist vorige week te verrassen met een gelijkspel tegen het tot dan toe ongeslagen De Tukkers. Een meer dan welkom punt leverde het op voor de meiden van Marjolien Roesink die met een elfde plek niet staan waar ze willen. In Amsterdam nemen ze het zaterdagavond op tegen het tweede team van het grote VOC. Thuis hebben de Amsterdamsen nog niet verloren. Een nieuwe stunt is dus nodig voor Wijhe om niet met lege handen naar huis te hoeven keren.

1e divisie

De eerste divisie ligt een weekje stil. Voorwaarts en Kwiek komen dit weekend daarom niet in actie.

Foto: LHC kan dit weekend tegen Haarle de koppositie heroveren, bron: www.hvlhc.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina