Wijhe en Broekland verrassingen van het weekend

Echte billenknijpers waren het, het treffen tussen LHC en Broekland in de eerste klasse en het tweededivisieduel tussen Wijhe en De Tukkers. Gezien de ranglijsten moesten de wedstrijden een eenvoudige prooi worden voor koplopers LHC en De Tukkers, maar dat liep toch even anders.

Broekland had zondagmiddag vanaf de eerste seconde van het duel in Lemelerveld weinig ontzag voor de (gedeeld) koploper. Al snel had de nummer zes uit de eerste klasse LHC op een 2-6 achterstand gezet. De thuisploeg poetste de achterstand echter even snel weer weg. Vanaf 6-6 lag de wedstrijd open en kreeg Broekland het moeilijker. Het was LHC dat met een 14-12 voorsprong de rust bereikte.

Broekland balde echter stoïcijns door en bleef geloven in een goede afloop. Terecht, zo zou blijken. LHC maakte het zichzelf moeilijk met slordigheden en zag Broekland de ene na de andere bal in het doel leggen. De slotfase was ongemeend spannend. Uiteindelijk was het Rowy Tuïnk die vanuit een break-out vijf seconden voor tijd de winnende treffer voor Broekland wist te scoren. “Dat was geweldig,” genoot teambegeleidster Karlien Nijenkamp na, “We kenden LHC totaal niet, hadden jaren niet tegen elkaar gehandbald. Het was een heel sportieve wedstrijd, met een goede scheidsrechter die er zelf ook veel plezier in had. De einduitslag had beide kanten op gekund.”

De zege is een mooie opsteker voor het Broekland van coach Richard Groote Schaarsberg dat vorige week nog een vervelend puntverlies moest slikken. Voor LHC waren de druiven zuur, want door de nederlaag is er een gaatje ontstaan met DFS Arnhem 2 en Haarle. Volgende week kan dat echter al weer ongedaan gemaakt worden als de selectie van Laurens Beld naar Haarle afreist.

Alles op z’n plek

Wijhe had tot dit weekend nog maar een overwinning en een gelijkspel geboekt in de tweede divisie. De overige vijf wedstrijden werden verloren. Dat er zaterdagavond een punt gepakt zou worden tegen de ongeslagen nummer 1 lag dan ook niet in de lijn der verwachting. Toch wist Wijhe knap met 29-29 gelijk te spelen.

“Ik had er vooraf wel een goed gevoel over, maar dit had ik niet verwacht,” sprak coach Marjolien Roesink opgetogen. “We hikten de laatste wedstrijden al vaker tegen winst aan, maar het lukte telkens net niet. Nu viel alles ineens wel op z’n plek.” Toch was dat de eerste helft nog niet het geval. Veel kansen werden gemist en De Tukkers leek een probleemloze wedstrijd te spelen. Bij rust was het 13-18 in het voordeel van de Twentenaren. “De tweede helft stond de dekking goed. Hun hoekspeelster was de eerste helft erg sterk, maar na rust hadden we haar onder controle en deed ze helemaal niets meer. In de aanval hadden we veel meer rust. We speelden de aanvallen slim uit,” verklaarde Roesink de ommekeer. “En het belangrijkste: vrijwel elke kans was raak.”

Het mooiste moment uit de wedstrijd begon met een actie van keepster Susan Koekoek. “De Tukkers mocht een strafworp nemen. De schutter probeerde een lobje en de bal leek het doel in te gaan. Suus kon hem echter nog net met haar vingers wegtikken. In de omschakeling direct daarna scoorden wij wel. Prachtig!”

Langzaam maar zeker verkleinde Wijhe het gat met De Tukkers. Bij een 28-27 voorsprong leken zelfs twee punten binnen handbereik. “We hadden misschien kunnen winnen, maar gezien het wedstrijdbeeld is dit meer dan prima. Het was echt een heel goede wedstrijd.”

Foto: het team van Wijhe met pupil Lisa na afloop van de wedstrijd tegen De Tukkers, bron: Facebook Wijhe’92 Handbal Dames 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina