01-12-2018: Haarle – LHC (1e klasse)

Verslag Haarle

Eerste nederlaag tegen (fysiek) sterker LHC 27-31

Vorige week kondigde deze nederlaag zich al aan. We waren toen niet goed, echter wel goed genoeg (voor Groessen). Vandaag waren we wederom niet goed, echter is LHC geen Groessen. LHC laat zich zien als een sterkere tegenstander. Wij hadden het vandaag niet moeilijk met LHC maar vooral met onszelf. We speelden onder onze ondergrens. Ja dan wordt het tegen elke tegenstander lastig. We missen 4 penalty’s. Totaal buiten onze eigen balans. De eerste helft ging redelijk gelijk op, echter door het missen van vrije kansen liep LHC langzaam uit naar een ruststand van 13-18. Toch aardig fors om de 2de helft te beginnen.

In de 2de helft moest het anders en zo gingen we iets anders het veld in. Als dan na 5 minuten blijkt dat er precies gebeurt waar in de rust voor gewaarschuwd is, dan betekent het dat we niet scherp (genoeg) zijn. Zodoende kon LHC uitlopen naar een 10-doelpunten voorsprong. Ja en dan komt er toch iets los in dit team dat er voor zorgt dat het anders moet. Het was vandaag, te laat en niet genoeg. We gingen over naar een 3-2-1 dekking waar LHC  moeite mee had. Vlak voor tijd nog een mandekking dat ook rendement opleverde. Het was echter allemaal niet goed genoeg. Anouk speelde vandaag erg sterk en kwam de bal op het hele veld halen om vanuit alle standen en hoeken af te ronden. Knap dat zij deze rol in deze wedstrijd oppakte.

Wat ook nog enigszins rendement opleverde was als wij er een man meer in zette. Daar had LHC ook geen antwoord op. Echter zorgde zij in hun aanval er voor dat we amper in konden lopen. Conclusie is dat de dekking vandaag niet sterk genoeg was en de aanval duidelijk onder de maat was. Ja dan kun je tegen lhc niet winnen.

Enig positief puntje vandaag, naast het optreden van Anouk, is dat de competitie sterk is. DFS heeft ook vandaag hun eerste verlies geleden, dat er voor zorgt dat we weer met 3 teams bovenaan staan. November zou voor ons een bepalende maand worden. Na die maand zouden we weten waar we horen te staan. Zaak is om het nu te gaan bewijzen in de rest van de competitie.

Verslag LHC

Nadat de Nederlandse handbaldames de eerste overwinning op het EK binnen hadden gesleept mochten de dames van Auto van Ewijk/LHC  1 op zaterdagavond 1 december aantreden in en tegen Haarle. Haarle dat momenteel samen met DFS Arnhem op de eerste plaats staat. Wat Auto van Ewijk/LHC Dames 1 van Haarle wist is dat Haarle veel doelpunten scoort, maar ook dat Haarle gemiddeld 26 doelpunten per wedstrijd tegen krijgt dus dat er ruimte zal liggen in de aanval. Met deze informatie startte Auto van Ewijk/LHC Dames 1 de wedstrijd.

De dekking stond als een huis en het was duidelijk dat Haarle niet in het spel kwam dat ze graag spelen. Al snel stond er een voorsprong van 3 punten op het scorebord in het voordeel van Auto van Ewijk/LHC Dames 1. Deze voorsprong wisten de dames van Auto van Ewijk/LHC uit te bouwen naar een ruststand van 13-18.

Na rust bleven de dames van Auto van Ewijk/LHC doen wat ze moesten doen, namelijk scoren. Haarle dat met verschillende dekkingsvormen probeerde te voorkomen dat de dames van Auto van Ewijk/LHC bleven scoren kreeg het spel niet onder controle. Niet alleen de speelsters scoorden lekker, ook de keeper van Auto van Ewijk/LHC wist wederom 4 penalty’s tegen te houden. Ook wanneer Haarle met 7 aanvallers probeerden door de dekking te komen bleef de dekking uitstekend werken. Op het eind wist Haarle nog een aantal keer te scoren waardoor zij uiteindelijk nog 27 doelpunten konden scoren. Een verdiende overwinning van 27-31 voor de dames van Auto van Ewijk/LHC.

Na de wedstrijd was het dubbel feest voor de dames van Auto van Ewijk/LHC. Een overwinning op de koploper en tevens een verliespartij van DFS Arnhem. De dames van Auto van Ewijk/LHC staan op een mooie gedeelde eerste plek met DFS Arnhem en Haarle.

Hier werd samen met de Sint op geproost!

Volgende week zondag speelt Auto van Ewijk/LHC dames 1 een thuiswedstrijd tegen HCL/Groessen om 13.20 uur. Tot dan!