02-12-2018: HHZD 2 – ABS (2e klasse)

Bron: Facebook ABS handbal DS1

ABS Handbal ds 1 had geen grip op de wedstrijd.

Afgelopen zondag vertrok ABS naar Heino met de doelstelling om de punten mee naar naar Bathmen te nemen en te zorgen dat het doelgemiddelde omhoog gehaald moest worden. Vooraf had trainer/coach Toke Poesse aangegeven dat er door snel spel HHZD onder druk gezet moest worden en dat het belangrijk was om veel te scoren. De nummers 2 t/m 4 in de competitie hebben namelijk allemaal evenveel wedstrijden gespeeld en zelfde aantal winst punten. Het doelgemiddelde is hierin belangrijk vandaar dat de verdediging scherp moest zijn om zo de tegen doelpunten tegen te gaan.

ABS kwam stroef uit de startblokken en verzaakte om echt het spel te bepalen. HHZD kon lang bij blijven en met een ruststand van 8-12 was het doel nog niet bereikt. In de tweede helft kon door goed keepers werk van Liang Dijkerman HHZD niet dichterbij komen. ABS ging sneller spelen, maar benutte helaas de vrije kansen bij onder andere de break out niet. Gelukkig kon ABS uit eindelijk toch nog uitlopen naar een doelpunten verschil van 7. Eindstand 15-22. Teleurstellend voor het team en de vele supporters die mee waren gereisd, maar in ieder geval weer twee winsten punten.

Het blijft spannend in de deze klasse. Wijhe 2 staat met 8 wedstrijden en 14 punten op kop. Gevolgd door CVO uit Vaassen, Voorwaarts 2 uit Twello, Dalfsen 2 en ABS 1 die allen 7 wedstrijden hebben gespeeld en 10 punten hebben.

Aankomende zondag speelt ABS een belangrijke wedstrijd om de aansluiting in de top te behouden tegen Voorwaarts thuis in sporthal de Uutvlog om 12.30 uur. Zij hebben de steun van de supporters hard nodig. Dus kom de dames aanmoedigen.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina