26-01-2019: SDOL – LHC (1e klasse)

Verslag SDOL

Gisteren kwamen de dames van LHC op bezoek. Zij stonden met hetzelfde aantal punten 1 plek boven ons. Beiden gebrand op de punten. De vorige wedstrijd tegen LHC hebben we ons niet van onze beste kant laten zien (30-24) dus we hadden flink wat goed te maken.

De eerste helft begonnen we sterk en kwamen op voorsprong. Variabel spel met snel spel, 1 op 1 acties, afstand schoten en wissels lopen maakte dat Lemelerveld geen grip konden krijgen. Zij leken wat zoekende in het spel maar wisten ons bij te blijven met simpele afstand schoten en vrijspelen.
De rust gingen we in met 13-10 voorsprong.

Waar wij de afgelopen weken in de 2e helft een dipje hadden wisten we nu vol te houden.
De gehele wedstrijd was het van beide kanten slordig, veel balverlies en open doelkansen missen.
Vanaf minuut 1 zijn wij de bovenliggende partij geweest dus na 60 minuten stond het scorebord op een terechte 24-18 winst voor ons. Dat betekent dat Nieuw-Heeten en wij met hetzelfde punten aantal op plek 3 en 4 staan. 9 februari treffen we elkaar in de Achterberg. Maar eerst mogen wij 2 februari naar de dames van Heeten. Zij staan 3 punten onder ons.
We hopen jullie ook daar te zien!!

Verslag LHC

Zaterdagavond hadden de dames van Auto van Ewijk/LHC een uitwedstrijd in Luttenberg. De tweede wedstrijd tegen SDOL stond op het programma. De vorige wedstrijd tegen SDOL kwam uit op een overwinning voor Auto van Ewijk/LHC. Dit was natuurlijk ook weer het doel voor deze tweede wedstrijd tegen SDOL. Er moesten namelijk weer eens punten meegenomen worden naar Lemelerveld.

Auto van Ewijk/LHC begon met goede moed aan de wedstrijd en waren er op gebrand om de twee punten te pakken. SDOL dacht hier natuurlijk precies hetzelfde over en dat was te zien. SDOL kwam namelijk al gauw op een voorsprong door middel van hun snelle spel. Auto van Ewijk/LHC gaf natuurlijk niet op en bleef gefocust op het eigen spel. Helaas lukte het niet om de ruststand naar een gelijk spel of voorsprong te brengen. Auto van Ewijk/LHC ging de rust in met een achterstand van 13-10. In de kleedkamer werd besproken dat er toch iets veranderd zou moeten worden om te voorkomen dat de dames van SDOL de twee punten in Luttenberg zouden houden.

In het achterhoofd gehouden wat er in de rust is besproken begon Auto van Ewijk/LHC aan de tweede helft van de wedstrijd. De tweede helft begon positief met een doelpunt voor Auto van Ewijk/LHC. De volgende vijftien minuten daarna bleef Auto van Ewijk/LHC sterk. Daarna werd het helaas weer wat minder. SDOL bleef met sterke aanvallen komen en wisten de voorsprong te behouden. Het lukte Auto van Ewijk/LHC niet om dit nog recht te zetten. De wedstrijd eindigde dan ook met 25-19 voor SDOL.

Volgende week 3 februari gaan de dames van Auto van Ewijk/LHC er alles aan doen om de twee punten in Lemelerveld te houden tegen AH van de Worp/H.H.Z.D. De wedstrijd begint om 13:45 uur.