26-01-2019: DFS Arnhem – Overwetering (hoofdklasse)

Bron: www.overwetering.nl

Knappe overwinnig op DFS

Zaterdagavond stond de uitwedstrijd naar DFS Arnhem op het programma. Bij aanvang stonden beide teams in punten gelijk op de ranglijst. Bij winst zouden we dus ook over DFS heen gaan. Ook zaterdagavond was de blessurebank nog goed gevuld. Hoewel een aantal meiden al wel weer in training zijn, zijn ze nog niet fit genoeg om te spelen. Veerle IJsseldijk, Lynn van Herp, Moniek Bos en Fenna Nijland maakten het team compleet.

DFS begon met veel overtuiging en snelheid aan de wedstrijd en zette ons al snel op een 2-0 achterstand. Wij moesten duidelijk even wennen aan de bal en daardoor waren we in het begin een beetje slordig. Ballen werden niet goed aangespeeld of verdwenen over de zijlijn. Omdat DFS snel in de omschakeling was, leek het even een ‘ren je rot wedstrijd’ te worden. Gelukkig herstelden we snel en kregen we grip op de wedstrijd. De bal ging makkelijker rond en we creëerden kansen. Na wat omzettingen in dekking, stond deze ook beter. We kwamen weer op gelijke hoogte met DFS en vanaf 6-7 namen we de leiding.

Wij dachten dat we de 1e helft afsloten met 11-13 voorsprong maar bij terugkomst in de zaal bleek het scorebord op 12-13 te staan. Volgens de scheidsrechters had de wedstrijdtafel een doelpunt van DFS gemist. Even was er wat ophef hierover maar het deerde ons uiteindelijk niet.

DFS kwam nog wel even op gelijke hoogte, 13-13, maar vanaf dat moment namen wij het initiatief. Met name de pas 16-jarige Moniek Bos was een plaag voor dekking en keepster van DFS. Met haar prima (afstand)schoten wist ze keer op keer het net te vinden. DFS probeerde onze aanval te ontregelen door Roos vast te zetten. Maar hier weten wij nu wel het antwoord op. Dit keer was het Veerle die hier optimaal van profiteerde. Zij zag de ruimtes in de dekking van DFS en met haar slimme schijnbeweging, speelde zij zichzelf vrij voor keepster.

Aan de andere kant werd er in onze verdediging keihard gewerkt en daarachter stond Lisa een prima partij te keepen. Puntje voor puntje werd de voorsprong uitgebreid, via 16-21 en 18-22 stopte de teller bij de 21-27 einduitslag.

Ook deze wedstrijd is er weer een heerlijke teamprestatie neergezet. We staan echt keihard te knokken vóór en mét elkaar! Dit geeft ons veel vertrouwen voor de volgende wedstrijd. Aanstaande zaterdag spelen we in eigen huis tegen de nummer 2 en kampioenskandidaat Pacelli.

Voor fotoverslag klik hier

Doelpuntenmakers: Moniek Bos 8,  Roos van Breukelen 6,  Iris ten Broeke 3,  Leonie ten Broeke 3,  Rianne Kappert 3,  Veerle IJsseldijk 3, Lynn van Herp 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina