26-01-2019: TVO – Lettele (hoofdklasse)

De opdracht deze wedstrijd was eenvoudig. Winnen en zoveel mogelijk doelpunten maken om het doelsaldo dat ons de 1e plek geeft, te verbeteren. Alle tegenstanders gaan de strijd met de dames uit Lettele aan om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Zo ook TVO.

De start in deze wedstrijd is prima. De omschakeling van verdediging naar de aanval op volle snelheid en het vizier richting de goal om vervolgens genadeloos toe te slaan is heel goed. Het staat binnen 3 minuten 0-4. Deze wedstrijd volstaat het door in de verdediging zodanig te schuiven, rugdekking te geven om zo altijd 2 verdedigers voor de bal te hebben. Het is niet de aard van Lettele, maar dat moet deze wedstrijd wel. TVO heeft geen afstandsschutters, ze spelen altijd voor de doorbraak. Lettele moet hard werken in de dekking, dat lukt en via 7-8 lopen de dames uit naar een 9-17 ruststand. Dat is natuurlijk een prima resultaat, maar zo voelt het eigenlijk niet eens. We zijn er helemaal niet tevreden mee en hadden een slecht kwartiertje in de eerste helft.

Met snode plannen en goede bedoelingen gaan we dat de tweede helft rechttrekken, echter loopt het allemaal niet zo soepel. In het hoofd kunnen en willen we van alles, alleen werken de handjes deze keer niet goed mee. We maken een paar simpele fouten en haasten en rommelen ons de tweede helft door. De keepster van TVO speelde een goede wedstrijd en net als vorige week tegen Wesepe scheelt dat ook een flink aantal doelpunten.

Maar met 2 punten in de tas moeten we met zo’n wedstrijd toch tevreden zijn met 12 doelpunten verschil. Het voelt niet zo, maar we weten dat we in deze sporthal in Bentelo volgende week op herhaling kunnen. We gaan dan zeker een veel betere wedstrijd spelen. Dat zal zijn om 21.00 uur (!!) tegen Bentelo 2.

Naomi – Ciska – Maaike 4 – Bianca 6 – Milou 3 – Ilse 7 – Yara  5 – Jolien – Anouk O 2 – Marjolein 2 – Cindy 1.