Vierpuntenduels, kopposities verstevigen en periodetitel of niet?

Een nieuwe maand, nieuwe ronde en voor sommige teams de laatste óf juist ultieme kans om iets moois te bereiken.

Vierpuntenduels

Wijhe staat aan de vooravond van een cruciaal duel. Zaterdagavond neemt de tweededivisionist het in eigen huis op tegen directe degradatieconcurrent DOS uit Emmer-Compascuüm. Om afstand te kunnen nemen van de huidige voorlaatste plek telt alleen winst voor de selectie van Sharina van Dort.

Ook Wesepe, in de hoofdklasse, kan zich geen fout veroorloven tegen hekkensluiter OBW. Bij een nederlaag komt de onderkant van de ranglijst eng dichtbij; winst kan zomaar een paar plekken stijgen inhouden voor Wim Snijders’ ploeg.

Koppositie versterken

In de eerste klasse krijgt Haarle dit weekend de uitgelezen mogelijkheid om de koppositie te verstevigen. Met tegenstander Achilles, dat op de laatste plaats staat, heeft de ploeg van Guido Torenbeek een op papier eenvoudige opponent. Desondanks wist Haarle het uitduel niet in winst om te zetten: 25-25. Een andere aanpak is dus noodzakelijk.

Ook Voorwaarts, die de promotie naar het hoogste niveau al bijna kan ruiken, kan goede zaken doen in de eerste divisie. Met BFC treft het in eigen huis een laagvlieger. Uit werd met grote cijfers gewonnen: 29-41. Kan BFC het in Twello wel spannend maken?

Lettele, dat in de hoofdklasse samen met Pacelli om de eerste plek strijdt, heeft met Bentelo 2 eveneens een prima tegenstander om aan het doelsaldo te werken. Thuis werd er met liefst 41-21 gewonnen. Het verschil met Pacelli is nu 21 doelpunten in het voordeel van Lettele. Dat zou na dit weekend zomaar het dubbele kunnen zijn.

Periodetitel of niet

Kwiek kan, ondanks de misstap van vorige week tegen DSS, nog steeds de derdeperiodetitel in de eerste divisie opeisen. Daarvoor moet wel zondag Fortissimo verslagen worden en dat bleek in eigen huis net te veel gevraagd (24-26 nederlaag). Bij puntverlies is Kwiek afhankelijk van de overige uitslagen. Overigens blijft plaatsing voor de nacompetitie ook bij het mislopen van de periodetitel binnen handbereik.

Programma zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019

2e klasse A
Zondag, 13.45 uur     Zwolle 2 – ABS

2e klasse C
Zondag, 12.10 uur     Schalkhaar – Pacelli 2

1e klasse Oost – dames
Zaterdag, 19.00 uur   Heeten – SDOL
Zaterdag, 19.00 uur   Nieuw Heeten – Artemis’15
Zaterdag, 19.05 uur   DFS Arnhem 2 – Broekland
Zaterdag, 19.30 uur   Haarle – Achilles
Zondag, 13.45 uur     LHC – HHZD

1e klasse Oost – heren
Zaterdag, 20.15 uur   Heeten – Huissen

Hoofdklasse B
Zaterdag, 19.15 uur   Overwetering – Pacelli
Zaterdag, 21.00 uur   OBW – Wesepe
Zaterdag, 21.00 uur   Bentelo 2 – Lettele

2e divisie A
Zaterdag, 20.15 uur   Wijhe’92 – DOS

1e divisie
Zaterdag, 20.00 uur   Voorwaarts – BFC
Zondag, 14.00 uur     Fortissimo – Kwiek

Foto: Wijhe’92

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina