Haarle los, Broekland komt eraan

De uitslagen konden dit weekend niet gunstiger uitvallen voor Haarle. Zelf won de ploeg van Guido Torenbeek met 30-25 van Achilles, maar belangrijker nog waren de puntverliezen van de concurrenten. Nieuw Heeten ging onverwacht onderuit tegen Artemis’15 (21-25), Heeten was SDOL in eigen huis de baas (26-21) en Broekland versloeg DFS Arnhem 2. Een ‘riante’ voorsprong van drie punten op de naaste achtervolgers is het resultaat. “Maar het is zeker nog niet gespeeld,” bezweert Haarle-coach Guido Torenbeek.

Op dreef

Broekland ontpopte zich dit weekend verrassend als nieuwe nummer 2 in de onvoorspelbare 1e klasse. Met het kleinst mogelijke verschil werd topploeg DFS Arnhem 2 verslagen: 23-24. “Ja, ineens staan we tweede,” lacht Broekland-speelster Anniek Poppe. “In het begin van het seizoen dachten we: laten we het eens proberen. Maar nadat we enkele belangrijke wedstrijden verloren, stonden we vijfde of zesde en leek het niet te gebeuren. Nu doen we ineens weer mee om het kampioenschap.”

Tegen de Arnhemsen legde Broekland een prima pot op de mat. “Er werd aanvankelijk door beide ploegen veel gescoord, de doelpunten volgden elkaar vlot op. Maar na een kwartier stond DFS wel met 13-8 voor,” weet de opbouwster nog. Broekland verkleinde nog voor rust het gat, al bleef er een achterstand op de borden staan. “De tweede helft hadden wij er meer geloof in. Vooral Isabel te Wierik was enorm op dreef. Als zij de bal had dan scoorde ze ook. Zelf heb ik ook lekker gespeeld, vooral in de verdediging. Die zat goed dicht.” Broekland knokte zich terug en nam een kleine voorsprong. Het bleek voldoende voor de winst. “Onze laatste score, een vrije bal in de laatste seconden, werd afgekeurd. Jammer, maar gelukkig maakte het niets uit, ook zonder dat punt wonnen we.”

Tandarts

Mede dankzij de winst van Broekland heeft Haarle nu wat lucht aan kop. “Ik zei het een aantal weken terug al: wij moeten stabiel blijven spelen, de concurrentie gaat het zich onderling wel lastig maken,” toont Torenbeek zich niet verrast door de uitslagen. “DFS 2 is afhankelijk van het eerste team en is in het tweede deel van het seizoen daardoor zwakker. Dat zij verliezen is niet vreemd. Dat Broekland nu tweede staat, is ook niet onverwacht. Ze zijn dit seizoen alleen wat laat op gang gekomen. Het is een goede ploeg met sterke, snelle spelers en een prima keeper.”

Torenbeek geeft daarmee aan gewaarschuwd te zijn voor volgende week als zijn ploeg op bezoek gaat bij Broekland. “Thuis hebben we gewonnen, maar ik weet uit ervaring dat uit lastiger is. Vooral in Broekland hebben we het altijd moeilijk, daar hebben we nog weinig gewonnen. Wel zijn we dan voor het eerst sinds een maand waarschijnlijk weer compleet. Opbouwster Seline Bruggeman lijkt weer fit na haar zweepslag, haar hebben we vooral in de verdediging nodig. Ook keepster Mery Rensen is terug na herniaverschijnselen. Zaterdag heeft ze al een paar minuten meegedaan. Wel kan aanstaande donderdag nog wat roet in het eten gooien. Dan moet ze bij de tandarts onder het mes.” Broekland is niet de enige lastige tegenstander die Haarle nog tegenkomt. “We krijgen alle topploegen nog: Heeten, Nieuw Heeten, DFS. We zijn er nog lang niet.”

Ambitie

Poppe kijkt met Broekland uit naar het duel met de koploper. “Die wedstrijd volgende week is heel belangrijk. Winnen we, dan doen we volop mee, bij verlies is het verschil vijf punten.” Ze is het met de Haarle-coach eens dat het thuisspelen voordelig is. “Dat is een klein beetje voordeel voor ons, dan hebben we het publiek achter ons staan. Dat maakt zeker verschil.” De wil is er in ieder geval. “We hebben zeker de ambitie om kampioen te worden. Al hebben we dat dit seizoen vaker gedacht. Dan kwamen we in een flow en verloren we ineens toch weer. Dat zette ons wel met beide benen op de grond. We staan nu tweede, dat is hartstikke leuk, maar we moeten het eerst maar eens laten zien.”

Lees ook: wedstrijdverslag Haarle – Achilles

Foto: blije gezichten bij Broekland na de winst op DFS Arnhem 2, bron: Facebook Nijhof Broekland handbal dames 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina