Derbytime! Driemaal een burentwist dit weekend

Drie onvervalste derby’s zijn er dit weekend te bewonderen, met het zwaartepunt in de dames eerste klasse. Daar springt het duel tussen Broekland en Haarle het meest in het oog. Het is niet alleen een derby, maar ook een clash tussen de nummers 2 en 1 van de ranglijst. Broekland kan op een punt van Haarle komen en daarmee de titelstrijd weer spannend maken. Wint Haarle dan zetten de meiden van Guido Torenbeek een belangrijke stap richting het kampioenschap.

Lees ook: Haarle los, Broekland komt eraan

In dezelfde klasse spelen ook SDOL en Nieuw Heeten tegen elkaar. Zij bezetten samen de vierde plek met twintig punten uit zes wedstrijden. Het eerste duel tussen de beide ploegen eindigde in een 19-19 gelijkspel. Alles wijst erop dat het ook dit weekend een gelijkopgaande strijd wordt.

Ook de derby tussen HHZD en Heeten stond op het programma, maar vanwege het overlijden van een lid van de Heinose vereniging gaat deze wedstrijd niet door.

De laatste burenstrijd is die tussen Wesepe en Overwetering in de hoofdklasse. Deze wedstrijd wordt uiteraard in de Olster Hooiberg gespeeld, de thuishal voor beide ploegen. Ditmaal is Overwetering te gast. De eerste wedstrijd, toen Wesepe nog boven Overwetering stond, eindigde onbeslist: 26-26. Inmiddels heeft Overwetering een betere positie op de ranglijst. Dankzij een sterke reeks wedstrijden is de ploeg van Jan Lentjes opgestoomd naar plek zes. Wesepe bezet de tiende plaats. Toch zijn de verschillen niet groot. Wesepe staat drie punten achter op Overwetering en kan bij winst de aansluiting hervinden.

Lees ook: Hoe vergaat het de Sallandse hoofdklassers?

In de tweede klasse A vecht ABS voor de laatste mogelijkheid om mee te doen om het kampioenschap. In eigen huis ontvangt het team van Toke Poesse de huidige koploper CVO. Het gat tussen beide ploegen is zes punten, al heeft ABS nog een wedstrijd tegoed. Uit moest ABS zijn meerdere erkennen in de Vaassense ploeg: 31-24. Zijn de rollen ditmaal omgedraaid?

Programma zaterdag 9 en zondag 10 februari 2019

2e klasse A
Zondag, 12.30 uur     ABS – CVO

2e klasse C
Zaterdag, 20.00 uur   Schalkhaar – Achilles 2     Afgelast, Achilles 2 heeft zich afgemeld

1e klasse Oost – dames
Zaterdag, 19.00 uur   Havana – LHC
Zaterdag, 19.00 uur   SDOL – Nieuw Heeten
Zaterdag, 19.30 uur   Broekland – Haarle
Zaterdag, 20.40 uur   HHZD – Heeten                 Afgelast

1e klasse Oost – heren
Zondag, 13.40 uur     The Flyers – Heeten

Hoofdklasse B
Zaterdag, 19.00 uur   Wesepe – Overwetering
Zaterdag, 19.30 uur   Lettele – ESCA

2e divisie A
Zondag, 13.00 uur     Geel Zwart – Wijhe’92

1e divisie 
Zaterdag, 19.30 uur   Kwiek – Hercules
Zondag, 13.30 uur     Quintus 2 – Voorwaarts

Foto: Nikki Bosch legt namens Wesepe (zwart) aan voor een doelpoging tegen Overwetering, komende zaterdag staan beide ploegen weer tegenover elkaar, bron: Frank Eilander, Overwetering

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina