Buzzerbeater in hol van de leeuw

Haarle was gewaarschuwd: winnen in Broekland, dat doe je niet zomaar even. En dat bleek ook. Het duurde zaterdagavond tot de allerlaatste seconde voordat de beslissing viel in het spannende topduel tussen beide titelkandidaten. Haarle sloot de thriller passend af met een onvervalste buzzerbeater: 26-27.

Bij 26-26 had Broekland de beste papieren. Met nog een halve minuut op de klok en balbezit was de regie in handen van de thuisploeg. De aanval geduldig uitspelen, wachten op de ultieme kans en dan genadeloos toeslaan. Waar dat scenario aan Broekland leek voorbehouden, werd het uiteindelijk het verhaal van Haarle.

Broekland miste de laatste aanval – keepster Mery Rensen en de paal stonden in de weg – en er stonden nog enkele tellen op klok. “Dit cadeautje wilden wij wel uitpakken,” liet Haarle-coach Guido Torenbeek weten. Hij haalde zijn keepster naar de kant en zette een extra veldspeelster in. “Aangezien we hier op trainen wist iedereen wat te doen.” Maxime Maatman legde aan voor een schot, maar in plaats van af te ronden, speelde ze de vrijlopende Anouk Kemper aan. Die twijfelde niet en schoot onberispelijk raak. “Het had letterlijk geen seconde langer moeten duren. De euforie na de wedstrijd was ongekend. In Broekland winnen is niet makkelijk en zeker niet op zo’n manier.”

DFS Arnhem 2 morste opnieuw een punt (14-14 gelijk tegen Artemis;15), waardoor Haarle nu een voorsprong van vier punten heeft op de directe concurrent. Ook SDOL staat nu op de tweede plek, nadat het de gelijkopgaande strijd tegen Nieuw Heeten nipt wist te winnen: 22-21. Broekland is gezakt naar plek vier, een puntje onder SDOL en DFS Arnhem 2.

Lees ook: wedstrijdverslag Broekland – Haarle
Lees ook: Haarle los, Broekland komt eraan
Lees ook: ‘Ik vind dat we nu het sterkste team hebben’

Foto: het team van Haarle

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina