09-02-2019: Broekland – Haarle (1e klasse)

Bron: Facebook Handbal Auto Service Haarle

Verslag Haarle

Buzzergoal Anouk bepaalt winst tegen broekland 26-27

Vooraf werd dit als een cruciale wedstrijd betiteld. Broekland zien wij als de gedoodverfde uitdager van ons in de race om het kampioenschap. Zij zijn erg sterk, goede schutters, snel spel en zij spelen hard, over de grens en alleen erg sterke scheidsrechters durven daar tegen op te treden. We moesten dus op de top van ons kunnen spelen om te kunnen winnen in en tegen broekland. We staan nu bovenaan, als we kampioen willen worden moeten we ook kampioenwaardig kunnen handballen. We moesten vandaag dus laten zien dat wij met die druk kunnen omgaan.

De wedstrijd verliep volgens plan, we stonden sterk in de dekking, Lyan keepte prima en in de aanval was elke kans een doelpunt. Zo liepen wij naar een 4-8 voorsprong. Daarna vond broekland wat meer de balans in de wedstrijd en werd het een echte wedstrijd. Vooral door de matige afronding van ons in het 2de gedeelte kon broekland terug komen. Zo stond het na 22 minuten 13-13. Die stand heeft meer dan 5 minuten op het scorebord gestaan. Broekland wist nog wel te scoren vlak voor rust en we gingen dus met een verrassende stand, na de start van de wedstrijd, van 14-13.

In de rust werd aangegeven dat we wat feller moesten verdedigen en dat de afronding scherper moest, tevens was de snelheid een aandachtspunt, we speelden niet snel genoeg. Mery, die nog niet volledig hersteld was begon de tweede helft in de goal. Na vorige week weer wat minuten gekeept te hebben mocht zij nu het team van achter uit aansturen. De tweede helft verliep niet naar wens. Broekland liep langzaam uit tot 3 doelpunten voorsprong. Veel verder dan dat kwamen zij niet en na 45 minuten stonden we dan ook weer gelijk. Christy maakte er 19-19 van middels een penalty. Dat doelpunt was de aanzet tot het spelen van ons eigen spel. Broekland probeerde alles om ons uit ons spel te halen, echter de omschakeling is ons sterkste punt, dat hebben we zelf in de hand. Elke aanval en elk doelpunt van broekland werd beantwoord met een snelle tegenaanval. Zo deerde de doelpunten van broekland ons niet. Zij kwamen echter wel steeds met 1 doelpunt voor te staan en wij pareerde dat geweldig.

2 minuten voor tijd kreeg broekland een penalty en die scoorde zij. Wij pareerden dat met snel doelpunt weer. De aanval daarna kreeg broekland wederom een penalty mee. Ook die werd gescoord. Na en overtreding op ons in de aansluitende aanval kregen wij ook een penalty. Die was essentieel om gelijk te komen. Christy klaarde dat klusje koelbloedig oog in oog met de invalkeepster van broekland. Broekland had nog een halve minuut om de winst binnen te halen. Het was zaak voor ons om een punt binnen te halen. Broekland speelde dit niet slim uit en gooide te snel, Mery en de paal redde en wij hadden balbezit. Dit cadeautje wilden wij wel uitpakken.

Mery kwam snel het veld uit en Amber nam de haar bekende plek in, in het veld. Wij hadden precies 12 seconden om nu zelf de winst te pakken. Aangezien we hier op trainen wist iedereen wat te doen. Er werd druk gezet en toen de bal bij Maxime kwam waren er nog 4 seconden te spelen. Maxime zette aan en kwam omhoog voor het schot, nee, ze koos voor een pass naar Anouk die helemaal vrij stond. Anouk zag de bal aankomen en voelde de spanning stijgen. Het moest binnen 2,5 seconde gebeuren. Anouk liep richting de bal, ving hem en zette af. Anouk moest nu binnen 1,5 seconde de bal aanhalen, de keeper passeren en scoren. Zij haalde aan en schoot. BAM. Goal. Buzzer. Het had letterlijk geen seconde langer moeten duren. Dit was een perfect uitgespeelde overtal die Anouk promoveerde tot winnend doelpunt.

De waarde van dit doelpunt moet nog bepaald worden. Op dit moment is het goed genoeg om vanaf vanavond 4 punten los te staan van de nummer 2 nu. Broekland staat nu op 5 punten achterstand. De concurrentie heeft ook weer punten verloren dus we doen wederom goede zaken. Volgende week spelen we wederom een uitwedstrijd, nu tegen DFS, waar we thuis nog gelijk tegen speelde.

De euforie gelijk na de wedstrijd was ook ongekend. In broekland winnen is niet makkelijk en zeker niet op zo een manier. En we gaan doooooooor!!!