09-02-2019: SDOL – Nieuw Heeten (1e klasse)

Bron: Facebook SDOL Handbalselectie en Dames 1 Handbal SV Nieuw Heeten

Verslag SDOL

Afgelopen zaterdag kwam Nieuw-Heeten naar de Achterberg. Met een gedeelde 3e plek met 20 punten beloofde dit een gelijkwaardige wedstrijd te worden. De stand en uitslag van de uit wedstrijd (19-19) wezen erop dat we aan elkaar gewaagd waren. Voorbespreking is duidelijk, mandekking op de gevaarlijkste spelers en zorgen dat de punten hier blijven.

Bij het beginsignaal bleek dat Nieuw-Heeten het zelfde plan had, namelijk mandekking op onze opbouw.
Na een aantal minuten kwamen we er achter dat de mandekking niet werkte en zakten we terug naar onze vertrouwde 5:1 dekking.

Vanaf minuut 1 ging de wedstrijd gelijk op. Goeie reddingen van beide keepers en leuke aanvallen maar toch te veel balverlies en gemiste open doelkansen. Beide teams hadden duidelijk dat we het elkaar niet makkelijk gingen maken.

Tot op de laatste 2 minuten wist geen van de teams met meer dan 1 punt uit te lopen. Tot wij daar het net van het doel vonden. Met nog 1 minuut te spelen en nieuw Heeten in de aanval kreeg een van onze speelsters een rode kaart (3x 2 minuten tijdstraf). Echter kwam dit voor nieuw Heeten te laat. Wel wisten zij nog de 22-21 te scoren. Onze enige opdracht was om de bal de laatste 15 seconden in ons bezit te houden. En dat lukte! Na 60 minuten klonk het eindsignaal en stond de stand van 22-21 op het scorebord.

Met de andere uitslagen maakt dit dat wij weer op een gedeelde 2e plek staan.

Verslag Nieuw Heeten

Afgelopen zaterdag speelden wij de wedstrijd tegen de dames van SDOL 1 in Luttenberg. Het beloofde een spannende derby te worden, want de vorige​ wedstrijd tegen SDOL eindigde in een gelijkspel.

Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd was al te zien dat het wederom een spannende wedstrijd zou gaan worden. Wij speelden deze wedstrijd feller en met meer belevenis dan de voorgaande twee wedstrijden. Ook SDOL liet zien dat ze graag de punten in eigen huis wilden houden. Helaas ging Rachel aan het begin van de wedstrijd door haar enkel, waardoor zij niet verder kon spelen. Hierdoor speelden we in een iets andere opstelling dan die we normaal gewend waren. Wij bleven echter wel ons eigen spel spelen. Er werden meerdere kansen gecreëerd die met een doelpunt werden beloond. Ook hadden we een aantal aanvallen waarin we te gehaast wilden spelen. Hierdoor kwam er een schot op doel die niet resulteerde in een doelpunt. De eerste helft eindigde in een ruststand van 12-12.

In de tweede helft probeerden we meer rust te pakken. We speelden langere aanvallen dan de eerste helft. Zowel wij als SDOL bleven kansen creëren. Dit zorgde tevens voor een toename in het aantal penalty’s deze helft. De penalty’s die wij kregen werden goed benut. Dit in tegenstelling tot SDOL. Zij kregen ook een aantal penalty’s en hebben er hiervan maar één benut.​ SDOL compenseerde dit met een goed schot vanuit de tweede lijn. De tweede helft bleef hierdoor ook gelijk opgaan. Onze keepers lieten beiden zien dat zij niet makkelijk te passeren waren. Aan het einde van de wedstrijd werden we​ slordiger en maakten we meer fouten.

Ongeveer drie minuten voor het eindsignaal was de stand 20-20. SDOL scoorde vervolgens twee maal achter elkaar, waardoor de stand 22–20 werd met nog één minuut te spelen. Het lukte ons om nog één keer te scoren in de laatste minuut, wat resulteerde in een eindstand van 22-21.

Helaas hebben we deze wedstrijd geen punten gepakt, maar we kijken tevreden terug op het gespeelde spel. Volgende week spelen wij de thuiswedstrijd tegen HHZD 1. We hopen jullie dan weer te zien!