09-02-2019: Lettele – ESCA (hoofdklasse)

Grootste overwinning….en grootste nederlaag

Dat ESCA een onaangename ploeg is om tegen te spelen ligt zeker niet aan de dames uit Arnhem, maar aan het spel dat zij spelen. Dat moeten zij noodgedwongen spelen, een wedstrijd duurt immers 60 minuten aldus een verklaring achteraf. Dat weten we uiteraard ook wel, een aanval van ESCA duurt wel drie keer zo lang als die van de gemiddelde tegenstander. Het is o zo lastig om in de verdediging guldig te blijven en dan om te schakelen naar je eigen tempo. Vergelijk het maar met je auto. Schakel maar eens van de eerste versnelling naar de vierde, dat loopt niet altijd soepel. Op de tribune was wel te zien dat het de laatste avond van de Lettelse revue was, maar een grote schare aan trouwe supporters was er zeker wel.

De wedstrijd verliep traag met een 4-4 stand na 10 minuten, waar we normaliter toch al wel 7,8 keer het doel hebben getroffen. De volgende 10 minuten hebben we iets meer zekerheid in de omschakeling en het aanvalsspel, we komen op 11-5. Het blijkt al snel dat ESCA een bepaalde tactiek heeft om het uur door te komen. De ruststand is 15-8 in het voordeel van Lettele.

Het voelt goed en we weten wat de inzet van de tweede helft is. Al snel lopen we uit naar 10 doelpunten verschil, hetgeen tegen ESCA toch best aardig is. Het staat 23-13 na 45 minuten. De laatste 15 minuten laten we het na om een ruimere uitslag neer te zetten. Dat zal de komende wedstrijden wel beter moeten en dat gaan we ook doen.

De toeschouwers hebben een wedstrijd gezien met twee totaal verschillende speelstijlen. Bij de dames van ESCA is zo af te toe zeker nog wel de individuele klasse en geslepenheid te zien, maar is dat niet meer te combineren met power en snelheid. De dames van Lettele beschikken zeker over de power en snelheid, maar kan op bepaalde momenten nog nèt iets meer slimheid gebruiken. Geen reden tot klagen, allerminst, de dames zijn goed bezig in een flow te komen die noodzakelijk is.

Deze wedstrijd was er ook niet eentje met hoogstaande technieken, of het moet Marjolein geweest zijn die zich op volle snelheid, met 3 passen, afdraaide van haar verdedigster en zo heel fraai scoorde. Even een momentje van reuring in de tent met een klaterend applaus vanaf de tribune. Lettele wint met 29-18 en dat is niet alleen de grootste overwinning op ESCA, het is tevens de grootste nederlaag van ESCA dit seizoen. Ik vind dat knap. Als iemand dat anders ziet, doe dan even navraag bij Pacelli.

Volgende week is het Super Sunday, we spelen om 14.05 in Zevenaar tegen OBW. Zij hebben de laatste twee wedstrijden gewonnen en WHC en TVO inmiddels onder zich gelaten. Ook daar moeten we dus aan de bak.