09-02-2019: Wesepe – Overwetering (hoofdklasse)

Bron: www.overwetering.nl

Verslag Overwetering

Pijnlijke nederlaag

Zaterdagavond stond er een onvervalste derby op het programma. De strijd om de Hooiberg. Wesepe – Overwetering… Beide teams zijn nog niet veilig in de spannende competitie, al staan wij er wel iets beter voor. Wij hebben nog altijd te maken met een overvolle blessurebank. Wij zijn daarom erg blij dat Lisa Overkempe en Veerle IJsseldijk uit dames 2 en Fenna Nijland en Moniek Bos van A1 ook nu weer bereid waren om aan te sluiten. Door hun inzet en die van alle andere meiden die bij ons ingevallen hebben, staat er toch elke week weer een volwaardig team dat er alles aan doet om te handhaven in de hoofdklasse.

Dan de wedstrijd. Wesepe liet vanaf de eerste seconde zien dat hen er alles aan gelegen was deze wedstrijd te winnen. Zij begonnen furieus aan de wedstrijd en zetten ons binnen no-time op een 4-0 achterstand. Helaas lieten wij ons wat overdonderen in de beginfase van de wedstrijd waardoor we al snel achter de feiten aanliepen. We hadden met name moeite met de afronding. We creëerden prima kansen maar de keepster van Wesepe speelde een dijk van een wedstrijd en was steeds een sta-in-de-weg. Ook belanden een aantal ballen op paal of lat.

De gehele eerste helft bleven we aantikken tegen een achterstand van zo’n 4 doelpunten. De ruststand was 13-9. In de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken en uitgesproken dat er nog van alles mogelijk was. Als wij als team zouden gaan handballen en de rust zouden bewaren, zijn wij in staat om de wedstrijd te keren.

We speelden in de tweede helft ook echt beter. In de dekking beten we flink van ons af en maakten we het Wesepe een stuk lastiger. Maar helaas bleven we aanvallend erg veel moeite hebben met de keepster van Wesepe. Telkens weer wist zij de ballen uit haar doel te ranselen. Toch bleven wij er in geloven en bleven we knokken voor een goed resultaat.

Moniek werd ingebracht op de rechterhoek en zij wist daar de keepster 5x op rij te verschalken. Heel langzaam kropen we dichterbij en probeerden het gaatje te dichten. Maar het lukte niet om op gelijke hoogte met Wesepe te komen. Wesepe bleef aan de goede kant van de score. Wij hebben tot de laatste seconde keihard gewerkt om deze belangrijke wedstrijd te doen kantelen maar het was toch Wesepe die er na 60 minuten handbal met de 2 punten vandoor ging, 28-26.

Voor fotoverslag klik hier.

Doelpunten: Roos van Breukelen 8, Moniek Bos 6, Iris ten Broeke 4, Lisa Overkempe 4, Veerle IJsseldijk 2, Eline Schutte 2.

Volgende week wacht ons TVO. Ook een ploeg die onderin bivakkeert en zal vechten voor de winst. Wij zullen er alles aan moeten doen om de punten in huis te houden.

Zaterdag 16 februari om 19.15 in de Hooiberg

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina