Hoe vergaat het de Sallandse hoofdklassers?

Nog niet zo lang geleden was de hoofdklasse B de poule met een overmacht aan Sallandse ploegen. Nu spelen er nog maar drie clubs uit deze regio op dit niveau. Hoe vergaat het ze dit seizoen na zestien van de 22 wedstrijden?

Lettele

Lettele presteert meer dan uitstekend. De ploeg van Henk de Boer staat op een keurige eerste plek. Het enige wat de blauw-witten hoeven te doen om die positie vast te houden, is werken aan het doelsaldo. De enige serieuze concurrent is namelijk Pacelli. De Achterhoekse medekoploper heeft evenveel punten als Lettele (28), maar kent een iets minder doelsaldo. Lettele loopt 23 doelpunten voor.

Dat een van de twee titelfavorieten nog wedstrijdpunten laat liggen, lijkt onwaarschijnlijk. De onderlinge duels hebben ze al uitgevochten – die strijd eindigde onbeslist: beide ploegen wonnen hun uitwedstrijd. De nummer 3 en dus eerstvolgende op de ranglijst is Bentelo 2. Het verschil met Lettele en Pacelli is maar liefst tien punten. Bovendien liet Lettele afgelopen weekend zien geen kind te hebben aan deze ploeg: het uitduel werd met 21-35 gewonnen. Ook Pacelli won zijn wedstrijd tegen Overwetering eenvoudig: 21-33. Grote zeges dus voor beide ploegen, maar Lettele profiteerde extra door een iets ruimere winst.

Overwetering

De fikse nederlaag van Overwetering afgelopen zaterdag tegen Pacelli deert de Olster ploeg niet echt. Elf van de tot nu veertien punten werden in de afgelopen zeven wedstrijden behaald. Alleen tegen HVBS (21-21) en dus afgelopen zaterdag tegen Pacelli liet Overwetering in die periode punten liggen. De sterke reeks zorgt ervoor dat de ploeg van Jan Lentjes opgekropen is naar de zesde plek. De verschillen zijn echter zo klein dat de coach ervoor waakt te vroeg te juichen: “Inmiddels zitten we in een goede flow, spelen we als team, hebben we veel vertrouwen en pakken we veel punten. (…) De competitie is nog lang niet gespeeld en we zullen nog de nodige punten moeten verzamelen om ons veilig te spelen.” Zaterdag kan Overwetering een flinke stap in die richting zetten door de buurvrouwen van Wesepe te verslaan.

Wesepe

Wesepe heeft zich afgelopen weekend lelijk in de nesten gewerkt door met 30-27 te verliezen bij hekkensluiter OBW. Wim Snijders’ ploeg staat nog wel op de veilige plek 10, maar het verschil met de nummers 11 (OBW) en 12 (TVO) is geslonken tot een schamel puntje. Vorig seizoen moest Wesepe tot de laatste speelronde knokken om in de hoofdklasse te blijven. Ook dit jaar lijkt de ploeg tot dat scenario veroordeeld te zijn. De komende weken zijn allesbepalend. Wesepe speelt achtereenvolgens tegen Overwetering, WHC, Zwolle, HVBS en DFS Arnhem, ploegen die allemaal op maximaal vier punten van Wesepe staan. Daar moet Snijders’ selectie toeslaan, want als het op de laatste wedstrijd aankomt (uit naar Pacelli) wordt het erg lastig.

Stand Hoofdklasse B
1. Lettele   16-28 (+156)
2. Pacelli   16-28 (+133)
3. Bentelo 2   16-18 (-1)
4. ESCA   16-16 (+16)
5. HVBS   16-15 (-29)
6. Overwetering   16-14 (-24)
7. Zwolle   16-14 (-39)
8. DFS Arnhem   16-14 (-39)
9. WHC   16-12 (-34)
10. Wesepe   16-11 (-23)
11. OBW   16-10 (-44)
12. TVO   16-10 (-72)

Lees ook: ‘Als we verliezen, is het over’
Lees ook: Kaarten lijken al geschud in de hoofdklasse

Foto: Maaike ten Broeke breekt door de defensie van Lettele, bron: Frank Eilander, Overwetering

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina