02-02-2019: Bentelo 2 – Lettele (hoofdklasse)

Bron: www.hvlettele.nl

Hoofd, schouders, knieën, teen……

Dat is niet alleen een leuk spelletje dat we wel eens, met de toevoeging van ‘bal’, gespeeld hebben om wat te zien van het reactievermogen. Het zijn ook lichaamsdelen die blessuregevoelig zijn. Wij van Lettele gaan daarom ook een actiegroep oprichten omdat vandaag de dag “hoofd, schouders, knieën, teen” echt niet meer kan. Dat moet “hoofd, schouders, vingers, knieën, teen” worden. Amber van dames 2 en Marjolein van dames 1 worden de actievoerders. “We voelen ons gediscrimineerd”, aldus één van de dames.

Marjolein nam de uitspraak van de afgelopen week “we slijpen de messen” wel erg letterlijk en blesseerde zich prompt tijdens de uitvoering van haar zaterdagbaantje. Ik ben trouwens wel blij dat ik het niet gehad heb over het handballen met het mes tussen de tanden. Het doet mij overigens wel denken aan mijn eigen zaterdagbaantje, pompbediende. Wachten tot er een auto over de kabel reed, er een belletje ging en ik naar buiten kon. Benzine of diesel tanken, raampjes wassen en oliepeil controleren. Was leuk hoor! Tegenwoordig moeten we alles zelf doen en ik denk dat het heel goed is dat ze ons dat bij de bakkerij en slagerij niet laten doen. Daar hebben ze namelijk 18-jarige handballende meiden voor!

Met Cindy er op het laatste moment bijgehaald beginnen we. De wedstrijd tegen Bentelo 2 was er eentje die we serieus hebben aangepakt. Bentelo staat op de 3e plaats en speelt met hars. Daar ga je namelijk beter van handballen. Dus met 3 onder de hars gesmeerde ballen hebben we op een trainingsavond de vloer van de Spil besmeurd (en weer opgeruimd uiteraard). Deze voorbereiding en de serieuze instelling van de dames brachten ons op 5-7 na 10 minuten. Door de offensieve dekking van Bentelo was er veel ruimte die door Milou en Ilse perfect werd gebruikt en zo veel konden scoren. Ze liepen door de dekking als een warm mes door de boter, zullen we maar zeggen. De eerste helft wordt afgesloten met een 10-20 voorsprong voor Lettele. Daar waar Bentelo in de aanval veel balverlies heeft, loopt Lettele er in de tweede helft met snelle breaks overheen. Het mes snijdt immers aan twee kanten. Er volgt een minder periode, maar het treft geen blaam, 10 minuten in een hele wedstrijd is geaccepteerd en het laatste kwartier is er weer snelheid en power terug en zetten we Bentelo het mes op de keel.

We halen wederom 2 punten binnen en met een veel beter gevoel dan vorige week zaterdag vertrekken we deze keer uit Bentelo. Volgende week zaterdag spelen we in Bathmen om 19.30 tegen ESCA, de huidige nummer 4. Om iets te bereiken moeten we ze allemaal verslaan, stuk voor stuk. Nog 6 keer.

Naomi – Ciska – Maaike 2 – Bianca 9 – Milou 8 – Ilse 9 – Yara 4 – Jolien – Anouk O 1 – Narelle – Inge – Anouk S – Cindy 2

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina