‘Als we verliezen, is het over’

Lettele moet dit weekend de spanning in de hoofdklasse terugbrengen. Bij winst op koploper Pacelli wordt het gat tot twee punten verkleind en gloort er weer hoop voor de ploeg die zo graag een stapje omhoog doet. Maar op het Zieuwentse Pacelli lijkt dit seizoen geen maat te staan: alle twaalf wedstrijden werden probleemloos gewonnen. En daarmee lijkt de Achterhoekse club onbedreigd op de titel af te stevenen.

“Daar gaan wij verandering in brengen,” is Lettele-speelster Maaike te Riele overtuigd. “Wat het plan van Henk (trainer Henk de Boer, red.) precies is, weet ik niet, maar dat gaan we vanavond op de training ongetwijfeld horen. Bovendien hebben we de afgelopen tijd verschillende dingen uitgeprobeerd.” Want daar ligt de sleutel tot succes, volgens de 25-jarige Te Riele. “Pacelli kent ons door en door, we hebben al zo vaak tegen elkaar gespeeld. We moeten ze verrassen.”

Onthutsend

De thuiswedstrijd begin oktober verliep teleurstellend. Lettele kwam geen moment in zijn spel en liep tegen een onthutsende 20-24 nederlaag aan. Te Riele, die vanwege een slepende schouderblessure een half seizoen vanaf de kant moest toekijken, zag haar teamgenoten worstelen. “Vorige jaren was Pacelli heel snel, net als wij. Maar in die wedstrijd speelden ze juist vertragend. Dat was natuurlijk hun tactiek. Het werkte, want aanvallend lukte het bij ons niet. We scoorden veel te weinig en kregen de ballen te makkelijk tegen.”

Morgen doet de opbouwster wel weer mee. “Sinds vorige week speel ik eindelijk weer helemaal zonder problemen. Ook Inge Klein Koerkamp is terug. Ik denk dat we sterker zijn dan de eerste wedstrijd tegen Pacelli. Al zijn zij in eigen huis moeilijk te verslaan. Ze hebben het publiek daar altijd flink achter zich staan. Dat geeft een bepaald sfeertje, het is wat drukkend. Daarom is het zo jammer dat we thuis niet van ze wisten te winnen.”

Agressiever

In de Bathmense sporthal De Uutvlog wist Pacelli de angel uit het spel van Lettele te halen. Te Riele verwacht dat morgen de rollen omgekeerd zijn. “De dekking zetten we anders neer. Pacelli is meer dan andere jaren afhankelijk van hun twee sterke opbouwers. En we gaan agressiever verdedigen. De bal moet eerder onderschept worden.”

Weet Pacelli morgen toch te winnen, dan loopt het verschil tussen beide concurrenten op naar zes punten. “Dan is het over,” beseft Te Riele. “Maar ook als wij winnen, blijft het voor ons lastig. Dan nog staat Pacelli op ons voor. Ik kan me echter niet voorstellen dat ze het hele seizoen alles winnen. Tegen wie ze nog punten kunnen laten liggen? Ik heb geen idee. Waarschijnlijk tegen een wat stugger spelende ploeg. HVBS, WHC of Wesepe bijvoorbeeld.”

Offday

De opdracht voor Lettele is duidelijk: Pacelli verslaan en daarna geen fouten meer maken zoals onlangs tegen Zwolle. En dan maar hopen dat Pacelli ergens een steekje laat vallen. “Tegen Zwolle hadden we een offday, hopelijk heeft Pacelli binnenkort ook zo’n wedstrijd. De tegenstand dit jaar valt eerlijk gezegd nogal tegen, de competitie is erg eenzijdig. We zijn toe aan meer competitie. Ik denk dat we een klasse hoger goed mee zouden komen.”

Zaterdag 12 januari 2019
19.30 uur   Pacelli – Lettele

Lees ook: Kaarten lijken al geschud in de hoofdklasse
Lees ook: Voor Lettele is het goed dat er een nieuwe snoet komt

Foto: Maaike te Riele (uiterst rechts, nummer 12) vorig seizoen in actie tegen OBW, bron: www.hvlettele.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina