‘Voor Lettele is het goed dat er een nieuwe snoet komt’

“We hebben vreselijk veel lol en het gaat hartstikke goed,” vertelt trainer Henk de Boer over zijn samenwerking met Lettele. Toch maakte de club deze week bekend dat het na dit seizoen afscheid neemt van de 55-jarige coach. Waarom?

“Als we er nog een jaar aan vastplakken, zou dat het vierde seizoen worden. Dat is lang, dat realiseer je je dan ineens,” begint De Boer zijn toelichting. “Wanneer doe je het een seizoen te lang? Dat weet je vooraf niet. Maar als je daar al een klein beetje met je gedachten bij zit, dan moet je dat voor zijn.”

Lastig en moeilijk

In het eerste jaar dat hij bij Lettele begon, eindigde de Warnsveldenaar keurig vierde met zijn team. Vorig jaar was het een derde plek en op dit moment staat Lettele tweede. De koppositie is zelfs binnen handbereik. “Lettele is een sterke ploeg die absoluut de potentie heeft om in de tweede divisie te spelen. Voor het team is het goed dat er een nieuwe snoet komt. Het is een cliché, maar er is een frisse wind nodig.”

Het bestuur van Lettele was graag een extra seizoen met De Boer doorgegaan. “Zij dachten dat het gesprek een abc’tje was; ze hadden het niet zien aankomen. Maar uiteindelijk kwamen we tot dezelfde conclusie. Zij erkenden ook dat het wellicht beter is dat de speelsters andere invloeden krijgen. Ze vinden het lastig en moeilijk en willen eigenlijk geen afscheid van me nemen, maar ze snappen wel dat dit het beste is voor de ontwikkeling van het team.”

Solliciteren

De eerste geïnteresseerde vereniging heeft zich inmiddels al gemeld bij De Boer. “Ik heb nog geen idee wat ik hierna ga doen. Daar is het nu nog veel te vroeg voor,” zegt de trainer daarover. “Ik ga in ieder geval niet zelf solliciteren, het moet wel een beetje spontaan van een club uit komen. Maar nogmaals, dat is nu nog niet aan de orde.”

Voor De Boer is Lettele de hoogst geklasseerde ploeg die hij trainde. Voorheen werkte hij onder meer met de vrouwen van Apollo ’70 uit Wehl en de heren van het Dierense Erica. “Ik kom vanuit de afdeling en wist helemaal niet of ik dit niveau zou aankunnen. Maar met mijn afdelingskennis heb ik toch prima gepresteerd. Ik weet niet of ik dit niveau wil loslaten.”

Een andere rol dan die van trainer/coach sluit hij ook niet uit. “Misschien ga ik wel iets meer achter de schermen doen. Dat kan overal zijn. En ik ben scheidsrechtersrapporteur en heb me al eens bezig gehouden met het opleiden van jonge scheidsrechters. Mogelijk ga ik daar weer iets mee doen. Ik weet het nog helemaal niet.”

In ieder geval maakt hij met veel plezier het seizoen bij Lettele af. “Natuurlijk is het jammer, dat vindt iedereen, maar uiteindelijk is dit het beste. Of het geen pijn zal doen als Lettele promoveert en ik dan niet meega naar de tweede divisie? Nee, deze keuze heb ik bewust gemaakt. Dat dat het gevolg kan zijn, dat weet je.”

Foto: trainer/coach Henk de Boer en teambegeleidster Toke te Riele van Lettele, bron: Facebook Lettele dames 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina