Weekend van de waarheid voor Wijhe en Overwetering

Ze staan beide op een plek waar ze het seizoen niet willen eindigen. Zowel Overwetering (hoofdklasse) als Wijhe (2e divisie) bezet momenteel de voorlaatste plek in hun klasse. Dit weekend staan voor de twee IJsselclubs cruciale duels op het programma.

Miraculeuze ontsnappingen

Overwetering ontmoet in eigen huis OBW, de enige ploeg die lager staat dan de Olstenaren. OBW vecht in de hoofdklasse al jaren tegen degradatie, maar weet telkens op miraculeuze wijze eraan te ontsnappen. Ook dit seizoen hebben de Zevenaarsen het zwaar en dreigt de gang naar de 1e klasse. Na negen duels staan ze nog op nul punten. Een uitgelezen mogelijkheid voor Overwetering dus om een grote slag te slaan.

Bij winst neemt het team van Jan Lentjes, dat nu drie punten heeft, flink afstand van OBW en kan er even adem worden gehaald. Maar bij verlies is het verschil nog maar één puntje. Op papier ontlopen de twee concurrenten elkaar nauwelijks iets: Overwetering maakte een doelpunt meer en kreeg er vijf minder tegen. Vorig seizoen wonnen beide ploegen elk een keer. In Olst werd het 26-21 voor Overwetering, drie maanden later won OBW in eigen huis met 28-14.

De ploeg die aan het einde van het seizoen op plaats twaalf staat in de hoofdklasse, degradeert rechtstreeks naar de 1e klasse. Ook de elfde plek is geen veilige stek. In dat geval moet er in een nacompetitie gestreden worden voor lijfsbehoud. Overwetering staat op dit moment op vier punten afstand van de veilige plek tien.

Niet verslikken

Uitzicht op klassenbehoud heeft Wijhe niet als het op plek elf blijft staan. In de tweede divisie degraderen twee ploegen direct naar de hoofdklasse. De nummer tien moet in een beslissingswedstrijd laten zien in de tweede divisie thuis te horen.

Om de situatie niet penibeler te maken dan die nu is, moet Wijhe daarom komende zaterdag winnen van Vido. Vido staat puntloos onderaan, scoort weinig en krijgt veel doelpunten tegen. Daarmee lijkt de Purmerendse ploeg degradatiekandidaat nummer één. Het Wijhe van trainster Marjolien Roesink mag zich niet verslikken en moet in Purmerend genadeloos toeslaan om uitzicht te houden op de veilige posities. Het verschil met Kwiek 2, dat net boven de degradatiestreep staat, is slechts twee punten. In het gunstigste geval kan Wijhe dit weekend al de negende plek van de Raaltenaren overnemen.

Zaterdag 8 december 2018
19.15 uur     Overwetering – OBW     (hoofdklasse)
19.30 uur     Vido – Wijhe’92              (2e divisie)

Foto: Romée Groot Koerkamp van Overwetering wurmt zich door de defensie van OBW heen, teamgenoten Maaike ten Broeke en Roos van Breukelen kijken toe, vorig seizoen, bron: www.overwetering.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

2 Replies to “Weekend van de waarheid voor Wijhe en Overwetering”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina