Daar gaan we weer!

Na een korte winterstop breekt het handbalgeweld in de Sallandse hallen (en omstreken) vanavond weer los. Wat staat er allemaal op het programma?

1e divisie

Voorwaarts gaat op bezoek bij Volendam, een van de drie directe belagers van de Twellosen. Het zal in het hol van de leeuw geen gemakkelijke avond worden voor de selectie van scheidend coach Helma Meijerman. Thuis werd Volendam met superieur spel verslagen (33-24), maar kunnen ze datzelfde ook in een verre uitwedstrijd laten zien?

Kwiek heeft op papier een makkie. Als nummer vier van de ranglijst gaan Jan Majoor en zijn speelsters naar Bentelo. Bentelo staat elfde met slechts negen punten. In Raalte walste Kwiek over de Twentsen heen: 40-19.

2e divisie

Wijhe start het nieuwe jaar zonder trainster en coach Marjolien Roesink die vanwege tegenvallende resultaten werd bedankt. Kan interim-coach Sharina van Dort haar speelsters op scherp krijgen? De punten zijn hard nodig om uit de degradatiezorgen te komen. Thuis tegen Havas zijn er kansen; uit werd slechts nipt verloren: 25-23.

Hoofdklasse

Lettele zit als runner-up in de wachtkamer en kijkt al een paar maanden uit naar het treffen met koploper Pacelli. Dat duel staat volgende week op het programma. Om nog enigszins uitzicht te houden op de titel mag er vanavond geen fout worden gemaakt tegen DFS Arnhem. Die kans lijkt ook niet groot. Hoewel het verschil op de ranglijst slechts twee plaatsen is, heeft Lettele wel zes punten meer. Uit werd DFS met 21-32 eenvoudig opzij gezet.

Overwetering kan goede zaken doen om afstand te nemen van de onderste plaatsen. In eigen huis ontvangt de Olster ploeg WHC uit Hengevelde. Hoewel uit nog verloren werd (18-15) heeft Overwetering nu de betere papieren. WHC wist van de laatste zeven wedstrijden er slechts een te winnen; Overwetering pakte in diezelfde periode zeven punten.

Wesepe, waar coach Wim Snijders onlangs bijtekende voor een nieuw seizoen, gaat op bezoek bij Bentelo 2. Thuis werd met 22-26 verloren, maar waren er voldoende kansen op een overwinning. Ook Wesepe kan de punten goed gebruiken: met slechts drie zeges en een gelijkspel is het gat met de laatste plek niet groot.

1e klasse

In de eerste klasse is het verschil in de top de laatste weken erg klein geworden. DFS Arnhem 2 en LHC voeren de ranglijst aan. De Lemelerveldsen moeten de koppositie zien vast te houden door in eigen huis van Heeten te winnen. De Heetensen zijn echter aan een flinke opmars bezig, getuige onder andere de sterke zege op toenmalig koploper Haarle. LHC is dus gewaarschuwd.

Ook interessant is de derby tussen Broekland en SDOL. In Luttenberg was SDOL nog simpel de bovenliggende partij (24-19). Desondanks valt er over de uitslag van vanavond weinig te zeggen. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst is slechts een puntje.

Nieuw Heeten gaat naar Duiven voor het duel met HCL/Groessen-Loo. Thuis werd ruim gewonnen (28-19) en daarmee leek Nieuw Heeten een grote rol te gaan spelen in de eerste klasse. Daarna werden echter wisselende resultaten geboekt. Inmiddels staat de selectie van Louis Degen op een zesde plek, twee plaatsen boven de opponent van vanavond.

HHZD speelt in Apeldoorn tegen de nummer voorlaatst Achilles. Als het net zo verloopt als de thuiswedstrijd, dan wordt het een mooie avond voor Gert Wessels en zijn meiden (27-18 winst). Bij verlies komt Achilles op gelijke hoogte en komt de rode streep akelig dichtbij.

Haarle kan na een mindere fase weer werken aan het goede gevoel. In eigen huis ontvangt de ploeg van Guido Torenbeek Artemis’15. Uit vormde die tegenstander geen probleem voor Haarle (17-23 winst). Als ook vanavond gewonnen wordt, houdt Haarle de druk op de koplopers.

De heren van Heeten, vijfde in de eerste klasse, spelen zondag uit tegen Quintus. Quintus staat vierde met twee punten meer. In eigen huis boekte Heeten, dat een fantastische seizoensstart kende, een goede zege op Quintus: 31-27. Dat moet de heren geloof geven in een goede afloop aankomende zondag.

2e klasse

Op papier is het verschil slechts een plek: Schalkhaar staat vierde, ESCA 2 is de nummer drie. Maar het verschil in punten is flink. Schalkhaar heeft na negen duels zes punten, ESCA heeft twaalf punten uit tien wedstrijden. De uitwedstrijd van vanavond is dus een pittige opgave voor Schalkhaar. Maar wellicht levert het abrupte vertrek van coach John Holleboom het gewenste schokeffect op.

ABS komt dit weekend niet in actie.

Foto: Ilse van Oldeniel van Lettele probeert door de defensie van OBW te breken, bron: www.hvlettele.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina