06-10-2018: Lettele – Pacelli (hoofdklasse)

HV Lettele – Pacelli: 20-24 (12-9)

Iets andere voorstelling….

We hadden ons de wedstrijd tegen Pacelli zo anders voorgesteld. Daar waar we normaliter heel vaak rond de 30 doelpunten scoren, bleef de teller deze keer op 20 staan. Daarmee is in feite de oorzaak van het verlies tegen Pacelli wel verklaard. Hebben we dan te weinig kansen gecreëerd? Dat is wel een terechte conclusie, maar veel pech met het afronden en te scherp willen afronden verklaren ook het verschil van 4 doelpunten. Ook scheidsrechters die nergens anders voor durven fluiten dan alleen maar voor vrije ballen en doelpunten hebben invloed op je spel. We kwamen in 8 minuten ijzersterk van een 6-9 achterstand op een 12-9 voorsprong met de rust. We zaten dat moment in de wedstrijd en hadden liever door willen ballen. Deze laatste minuten lieten we zien hoe we de aanvallen moesten opzetten en was natuurlijk de bedoeling om dit door te zetten. Het liep de andere kant op, Pacelli kwam terug tot 12-12. Lettele was aanvallend niet bij machte goede oplossingen te vinden, waar dat normaliter toch geen probleem is. Alle factoren die je in een wedstrijd last kunnen bezorgen komen dan samen en dan resulteert dat in een terecht verlies. We rechten onze rug wel weer en gaan vol goede moed naar de volgende wedstrijd. Ik mag er niet vanuit gaan dat de flow van de eerste wedstrijd tegen DFS zo maar even meegaat naar de volgende wedstrijd. Op scherp zetten, er hard voor trainen, keihard zelfs, is altijd nodig. Dat heb ik in elk geval wel aan deze wedstrijd overgehouden.

Hulde aan het publiek dat in groten getale voor ons aanwezig was. We zijn ook erg blij met de goede verkoop van de donateurskaarten. We hebben jullie geen spetterende wedstrijd kunnen bieden, maar dat gaan we goed maken. Eerst volgende week tegen Wesepe, om 19.00 in Olst.