29-09-2018: Nieuw Heeten – Groessen-Loo (1e klasse)

Bron: Facebook Dames 1 Handbal SV Nieuw Heeten

Zaterdag 29 september speelden we onze eerste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie. We moesten het opnemen tegen Groessen. Met een iets andere teamsamenstelling, begeleiding en trainer begon de wedstrijd zoals gebruikelijk om half acht met ook nu weer veel publiek (harde kern en trommelaar) op de tribunes.

Dames hadden er zin in, maar begonnen de eerste helft nerveus. Ze waren angstig om wat te ondernemen en het koste tijd om aan het spel van de tegenstander te wennen. Zelf scoren ging nog wel redelijk, maar we kregen ze veel te makkelijk tegen. Felheid en beleving ontbrak. Tegenstander speelde regelmatig met twee cirkelspeelsters, en daar konden we in het begin maar moeilijk mee omgaan. Ook speelden we de eerste heft met de angst om niet te willen verliezen. Ondanks dat het veel beter kan hadden we genoeg kansen gecreëerd. Ik praat liever over dat we kansen hebben gecreëerd dan dat we ze gemist hebben.

In de rust aangegeven dat we moeten leren op welke manier we de kansen gemist hebben, want wij kunnen beter scoren dan de keeper kan keepen. Tweede helft was een hele andere helft. De eerste zenuwen hadden we in de kleedkamer gelaten en in de prullenbak gegooid (dat was wel raak). De angst was weg, de beleving was er en de dames kregen zowaar een kleurtje op de wangen. Je zag dat de ploeg meer en meer met vertrouwen ging spelen. We kwamen makkelijker tot scoren, we gingen met meer beleving verdedigen en het tempo ging omhoog. Het publiek zag dat de geest uit de fles was. Het dak ging er nog niet af maar dat bewaren we voor de volgende thuiswedstrijd. Dus wie dat mee wil maken, zorg dat je er dan bij bent. Uiteindelijk was de uitslag 28-19 geloof ik.

Eerste twee punten zijn binnen. We gaan weer verder trainen met niet de angst hebben om te verliezen maar gaan met de banaan!! Ik heb vertrouwen in de dames, nu zij zelf nog! We moeten weer zorgen dat de tegenstander het in de broek doet als ze naar Nieuw Heeten komen! Op naar de volgende wedstrijd!

Louis

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina