29-09-2018: Heeten – LHC (1e klasse)

De voorbereiding is voorbij. Vanaf nu weer knallen voor het Eggie. Zaterdag 29 september speelde Auto van Ewijk/LHC dames 1 haar competitiewedstrijd. Dit jaar voor het eerst de 1e klasse. Klassebehoud bleek er afgelopen seizoen niet in te zitten, waardoor nu de kans er ligt om als team te bouwen en te groeien.

De eerste tegenstander van de competitie was Heeten dames 1. Geen onbekend team voor Lemelerveld, maar desondanks altijd pittig. De wedstrijd startte om 20:15 uur in Heeten en liep al snel uit in het voordeel van Auto van Ewijk/LHC. Met een 9-3 voorsprong leek het al snel de goede kant op te gaan. Een krachtige start die nu nog maar behouden moest worden.

Heeten speelde aanvallen slimmer uit, waardoor zij stukje bij beetje dichterbij konden komen. Het gat werd dan ook steeds kleiner en gingen de rust in met een stand van 16-13 in het voordeel van Lemelerveld.

Om de voorsprong te behouden of nog verder uit te lopen moest Lemelerveld goed gefocust uit de kleedkamers komen. Dit lukte redelijk en het verschil van 3 bleef ongeveer de hele tweede helft. Totdat de laatste minuten waren aangebroken. Lemelerveld begon te gehaast te spelen, leed balverlies en speelde aanvallen niet goed uit. Dit leidde uiteindelijk tot een zenuwslopende eindfase. Heeten kwam telkens 1 punt dichterbij, terwijl Auto van Ewijk/LHC niet bleef scoren. Van 22-25 ging het naar 23-25, ging het naar 24-25 in de laatste seconden. Het werd onnodig spannend, maar voor Lemelerveld gold maar één ding. De eerste punten zijn binnen!

Hopelijk wordt deze goede start komende weekend voortgezet. Zondag speelt dames 1 haar eerste thuiswedstrijd. Om 13:20 uur start de wedstrijd tegen Nieuw Heeten. Heel graag tot dan!