02-02-2019: Haarle – Achilles (1e klasse)

Bron: Facebook Handbal Auto Service Haarle

Goede overwinning op Achilles middels supersnel handbal.

Het was een van die wedstrijden die we moesten winnen. Elke andere uitslag zou een nederlaag zijn. Wij staan bovenaan en zij staan onderaan, dus die conclusie is snel getrokken. We begonnen prima. Met veel snelheid lieten we zien waar we goed in zijn. Elke kans van achilles die geen doel trof, werd een doelpunt voor ons binnen 5 seconde. Elk doelpunt van achilles werd beantwoord met een snel tegendoelpunt. Al met al hebben wij maar enkele minuten op de helft van de tegenstander gestaan. Achilles daarentegen nam de tijd voor elke aanval. Het leek erop dat zij speelde om met zo klein mogelijke uitslag te verliezen. Zij speelde niet om te winnen. Dat vonden wij lastig. De ruststand van 17-12 was dan ook volledig terecht. Het was een genot om het teamwork met die snelheid te zien. Als coach is het dan echt genieten.

De tweede helft was er een met 2 gezichten. In het begin liepen wij uit naar een 9 doelpunten voorsprong (27-19) De wedstrijd leek gespeeld. Daarna kreeg achilles de geest en speelden wij te slordig. Dat zorgde ervoor dat wij 7 minuten lang niet scoorden. Achilles scoorde in die periode wel en zodoende kwamen zij terug tot 27-24. Zij rondden hun penalty’s goed af. Zij kregen 12!!!! Penalty’s tegen 2 voor ons. Velddoelpunten maakten zij nagenoeg niet, maar dat was ook niet nodig met al die penalty’s. Zodoende werd het toch weer even spannend. Anouk en Sharon maakte aan alle onzekerheid een einde door er uiteindelijk 30-25 van te maken.

De punten zijn weer binnen. De stand nu is leuk, echter de komende wedstrijden zijn bepalend wat het gaat worden dit seizoen. We zullen het wedstrijd voor wedstrijd gaan bekijken. Komende week staat broekland op het programma. Een ware topper. De nummer 1 tegen de nummer 2. Zij hebben zich middels een sterke periode naar de 2de plaats gespeeld. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina