Ondanks slippertje blijft nacompetitie dichtbij voor Kwiek

Het was een lelijke misstap voor Kwiek afgelopen zaterdag. De titel van de derde periode was zo dichtbij, maar door de onnodige 25-28 nederlaag tegen DSS staat die ineens weer op de tocht. Desondanks lijkt deelname aan de nacompetitie nog steeds nabij voor de Raaltenaren.

Komend weekend is de zevende en daarmee laatste wedstrijd van de derde periode. Kwiek deelt daarin de koppositie met Voorwaarts en Volendam. Voorwaarts heeft de tweede periode al op zak, waardoor Volendam de grootste concurrent vormt. Kwiek heeft een beter doelsaldo (+35 om +29) én het voordeel dat het voorafgaand aan de eigen wedstrijd weet waar het aan toe is. Volendam ontvangt zaterdagavond de sterke reserves van Quintus. Kwiek komt pas zondag in actie, op bezoek bij Fortissimo. Dat is geen eenvoudige opgave. Het verschil op de ranglijst is slechts een puntje in het voordeel van Kwiek. Thuis werd zelfs nipt verloren: 24-26. Verliest zowel Volendam als Kwiek dit weekend, dan kan ZAP zelfs nog de lachende derde worden als het met ruime cijfers van E&O weet te winnen. DSS en Westsite lijken daar met hun mindere doelsaldo geen aanspraak op te maken.

Herverdeling periodetitels

Mocht Kwiek naast de derde periode grijpen, dan hoort deelname aan de nacompetitie nog steeds tot de reële mogelijkheden. Dat kan ten eerste door de vierde periode te winnen. Dat wordt echter een zware opgave met tegenstanders als Voorwaarts, Volendam en ZAP. Het herverdelen van de eerste twee periodetitels biedt de grootste kansen.

De eerste periode is namelijk gewonnen door Quintus 2 dat geen aanspraak maakt op promotie, omdat de Kwintsheulse hoofdmacht al in de eredivisie speelt. De tweede periode is in handen van Voorwaarts en ook die ploeg lijkt die titel niet nodig te hebben, omdat directe promotie bijna niet meer mis kan gaan. De eerste twee periodetitels zullen daarom doorgeschoven worden naar de ploegen die aan het einde van het seizoen het hoogst genoteerd staan en zelf geen periodetitel wisten te bemachtigen. Als Kwiek de huidige vierde plek weet vast te houden, kan het op die manier alsnog die felbegeerde plek in de nacompetitie opeisen.

Stand derde periode
1. Voorwaarts   6-10   +35
2. Kwiek   6-10   +35
3. Volendam   6-10   +29
4. Quintus 2   6-9   +24
5. ZAP   6-8   +24
6. DSS    6-8   +14
7. Westsite   6-8   -1

Wedstrijden Kwiek en concurrentie
Zaterdag, 19.00 uur   Volendam – Quintus 2
Zaterdag, 19.00 uur   E&O – ZAP
Zaterdag, 20.00 uur   Voorwaarts – BFC
Zondag, 14.00 uur     Fortissimo – Kwiek

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina