Scheidend Nieuw Heeten-trainer Louis Degen tevreden na nederlaag: ‘Het is een survivaltocht, daarom kun je ook blij zijn met verlies’

Dat Heeten na afloop zo blij was met de winst op Nieuw Heeten (23-27) zag Nieuw Heeten-coach Louis Degen als een groot compliment. “We hebben ondanks de nederlaag een goed resultaat geboekt. Soms kun je ook blij zijn met verlies.”

Want koploper Heeten was vooraf de grote favoriet voor de zege in de derby. Daar was iedereen in sporthal De Belte het wel over eens. De ploeg van Degen wordt dit seizoen geplaagd door blessures en zag tegen Heeten opnieuw een speelster uitvallen. Merlin Pol is met twee breukjes in haar enkel voorlopig uitgeschakeld. “Het is een survivaltocht, we moeten constant improviseren”, vertelt Degen. “Gisteren had ik maar twee tweedelijnspeelsters tot mijn beschikking. Vier speelsters moesten de hele wedstrijd spelen. Het liefst zie ik snel handbal, maar dat kan gewoon niet. Dat houden we niet vol. Je moet naar omstandigheden spelen en soms moet je dan lelijk handbal spelen. Dat is geen keuze.”

Hallo-effect

Degen is bezig aan zijn zesde en laatste seizoen bij Nieuw Heeten. Volgend jaar gaat hij aan de slag bij Broekland. “Broekland pakte de eerste ontmoeting heel goed aan. In het gesprek maakte ik direct kennis met speelsters van dames 1 en 2. Dat is een dikke plus”, legt Degen uit waarom hij voor Broekland koos. “Zo’n eerste gesprek is natuurlijk geen sollicitatiegesprek, het is snuffelen van twee kanten. Het hallo-effect van Broekland maakte indruk. Ik kreeg direct een fijn gevoel bij deze club. Dat ze in de tweede divisie uitkomen, een niveau hoger dan waar ik nu met Nieuw Heeten speel, speelde helemaal geen rol in mijn beslissing. Niveau zegt me niet zoveel, het gaat om het gevoel.”

Domme balletjes

In de derby bleef Nieuw Heeten koploper Heeten gisteravond tot 5-5 bij. Daarna pakten de gasten een voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. Een eenvoudige overwinning, zou je zeggen, maar trainster Linda IJsseldijk van Heeten was allerminst tevreden. “Bij de warming-up zag ik al dat we niet scherp waren. Daar werd al veel gemist of op de paal geschoten. Dat zag je in de wedstrijd terug. Onze dekking stond wel redelijk, maar in de aanval liep het niet. We speelden veel domme balletjes, die gewoon niet konden. Ook de afronding was niet goed. Lisa Maatman scoort bijvoorbeeld normaal acht of negen doelpunten, maar maakte er nu maar een. We hebben vooral tegen onszelf gehandbald.”

Eva Rodijk wist zich als een van de weinigen van Heeten wel aan het slechte spel te onttrekken. IJsseldijk: “Zij scoorde negen keer, vooral vanuit de break-out. Zij is supersnel en heel wendbaar. Helaas speelde ze voorlopig haar laatste wedstrijd. Zij gaat voor een half jaar naar Malta. Natuurlijk gaan we haar missen, maar met Kayra Rodijk en Lindy Klein Overmeen hebben we goede vervangers voor haar.”

Heeten verstevigt door de zege de koppositie in de hoofdklasse A. Al jaren draait de ploeg mee in de top 3, maar een wens om te promoveren was er nooit. Dat lijkt dit seizoen anders. IJsseldijk: “Daar hebben we over gesproken. Nog steeds is promoveren niet het hoogste doel, maar als het zo is dan is het zo. Ik denk dat we prima mee kunnen komen in de tweede divisie, dat hebben we in de beker tegen Bentelo laten zien. Die wedstrijd verloren we pas in de laatste minuten. Bovendien kan deze ploeg wel wat meer tegenstand gebruiken.”

Nieuw Heeten – Heeten 23-27 (11-15). Doelpunten Nieuw Heeten: Marlee Kattenbeld 8, Linsey Hazelhekke 5, Birthe Kemper 5, Merlin Pol 3, Rhona Bieleman, Jorien Meijerink. Doelpunten Heeten: Eva Rodijk 9, Kelly Wichers Schreur 6, Amèl Blom 5, Emma Schoorlemmer 4, Lisa Maatman, Sanne Meijerink, Kayra Rodijk.

Foto: Amèl Blom van Heeten pakt Nieuw Heeten-speelster Linsey Hazelhekke stevig aan in een eerdere ontmoeting tussen de beide teams | fotograaf Gerard Vrakking

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina