Schalkhaar blijft bescheiden in ambities: ‘Op promotie heb je niet zomaar recht’

Schalkhaar is het nieuwe seizoen in de tweede klasse uitstekend begonnen. Na twee bescheiden overwinningen in de eerste twee weken werd zaterdagavond Swift’64 – dat tot dit weekend ook nog ongeslagen was – met indrukwekkende cijfers verslagen: 23-38.

Ondanks de ruime uitslag wil coach Erik-Jan Koning niet spreken over een makkie. “Dat was het zeker niet, maar het is natuurlijk wel een mooie uitslag. In het begin hebben we zelfs nog even achter gestaan. Het grote verschil tussen ons en Swift was de snelheid van spelen, daar hebben we het op gewonnen. Ook hebben we hard gewerkt en speelden we doelgericht.”

Koning denkt dat de resultaten van de eerste twee wedstrijden van het seizoen eveneens meespeelden. “Wij hebben met LHC 2 en Klarenbeek al twee pittige tegenstanders gehad. Swift had dat met Duiven 2 en Huissen 2 niet, daar wonnen ze heel ruim van. Daardoor zaten wij wellicht al iets beter in de competitie.”

Het laatste stapje

Schalkhaar is al jaren een vaste waarde in de tweede klasse. Vorig jaar eindigde de ploeg als tweede achter kampioen Kwiek 3. Daarnaast doet de jeugd van Schalkhaar het erg goed. Zo speelt de B1 in de jeugddivisie en heeft dat team al enkele jaren aan het Nederlands Kampioenschap deelgenomen. Een niveau omhoog lijkt daarmee een voor de hand liggende ambitie. Koning is echter voorzichtig met uitspraken over kampioenschappen of promoties. “Ik geloof dat wij na Kwiek de grootste vereniging hier in de regio zijn qua ledenaantal en toch spelen we op het laagste wedstrijdniveau. Dat is eigenlijk vreemd. Natuurlijk willen we graag een keer uit deze klasse, maar daar hebben we niet zomaar recht op. Er is veel handbalplezier in de ploeg. Nu is het zoeken naar wat we moeten doen om dat laatste stapje te zetten.”

In Konings selectie – hij traint het team op de dinsdagen, Patrick Dania doet dat op de donderdagen – zijn geen wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen. “Nee, er is bij ons niks veranderd. Wat wel anders is, is dat we nu structureel jeugd mee laten doen. Vorig jaar deden alleen jeugdspeelsters mee als er bij ons bijvoorbeeld een blessure was, nu gaan ze dus standaard mee. Ze trainen ook mee met het eerste.”

Grote verschillen

In de tweede klasse, die dit jaar uit slechts tien teams bestaat, lijken de onderlinge verschillen tussen de ploegen na drie speelrondes vrij groot. Zo hebben nieuwkomers Duiven 2 en Huissen 2 het tot nu toe erg lastig. Swift’64 versloeg deze ploegen met respectievelijk 41-18 en 9-31, terwijl Schalkhaar juist weer ruim van Swift’64 won. Koning: “Ik heb daar geen problemen mee. Ik vind het helemaal niet erg om af en toe heel dik te winnen. Dat is voor ons niet vanzelfsprekend. We spelen heel leuk, maar scoren over het algemeen te weinig. Dat was dit keer gelukkig anders.”

Swift’64 – Schalkhaar 23-38 (13-21).

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina