Schalkhaar wint topper tegen Wesepe en komt op gelijke hoogte

Zaterdagavond stonden de nummers twee en drie van de tweede klasse tegenover elkaar. Wesepe en Schalkhaar maakten er een spannende wedstrijd van. Na zestig minuten spelen stond er een stand van 22-23 op het scorebord in het voordeel van Schalkhaar. De ploeg van Erik-Jan Koning pakt daarmee twee heel belangrijke punten. Want door deze overwinning komt Schalkhaar op gelijke hoogte met Wesepe.

Voor beide ploegen zijn de ambities voor dit seizoen hetzelfde, namelijk: kampioen worden en dus promoveren naar de eerste klasse. Na zeven rondes lijkt het erop dat dat een spannende strijd gaat worden. Ook koploper Achilles, dat een wedstrijd minder speelde maar nog geen punten liet liggen, draait goed en doet mee om het kampioenschap. Daarnaast zijn er nog enkele andere kapers op de kust die dicht bij de top 3 staan.

Wesepe begon goed aan de wedstrijd in de Olster de Hooiberg en pakte een 3-1 voorsprong. Na de 4-3 in het voordeel van de thuisploeg nam Schalkhaar het initiatief over. De bezoekers stonden de rest van de eerste helft op voorsprong. Janek Wyrwich, trainer van Wesepe, zag dat zijn team het moeilijk had: “We komen 3-1 voor, maar daarna ging het moeizaam. Dat kwam door slechte beslissingen in de afronding. We misten een aantal penals en honderdprocentkansen. Daartegenover stond wel dat de keepster van Schalkhaar een goede wedstrijd keepte”, complimenteert hij. Wesepe bleef knokken en hield de achterstand beperkt. Dat zorgde voor een spannende eerste helft in een goed gevulde sporthal. Het leverde bij rust een 11-12 voorsprong op voor de dames van Schalkhaar.

In de tweede helft kon Wesepe bijblijven tot 15-16. Daarna breidde Schalkhaar de voorsprong geleidelijk aan uit. Ze lieten zien waarvoor ze naar de sporthal in Olst waren gekomen: twee punten en niets minder. De voorsprong werd groter en Schalkhaar liep uit naar 16-21. De wedstrijd leek op dat moment beslist. Maar niets bleek minder waar. Wesepe knokte zich knap terug naar opnieuw een verschil van één punt. In de slotminuut probeerde Schalkhaar de wedstrijd rustig uit te spelen en de voorsprong van één punt te behouden. Dat plan leek echter te mislukken. De scheidsrechter floot voor tijdspel en Wesepe kreeg direct de bal. Gelukkig voor Schalkhaar kwam de voorsprong niet meer in gevaar en behaalde de ploeg een verdiende overwinning: 22-23.

Trainer Erik-Jan Koning is trots op zijn team: “We wisten dat het een spannende pot zou worden. Wesepe heeft dit seizoen al een aantal keer met ruime cijfers gewonnen. We hebben de wedstrijd samen goed voorbereid en hebben er heel erg hard voor gewerkt. Alles moest kloppen om deze wedstrijd te winnen. En dat was bij ons het geval. We hebben een heelgoede wedstrijd neergezet.” Ondanks het verlies van zijn ploeg blijft trainer Janek Wyrwich van Wesepe positief: “Schalkhaar speelde gewoon een heel goede wedstrijd. Bij ons lukte het helaas net niet. Maar we blijven positief en zullen iedere wedstrijd hard blijven werken.”

Wesepe mag aankomend weekend in Apeldoorn aantreden tegen Achilles. Een belangrijke wedstrijd tegen de huidige nummer 1. Voor Schalkhaar staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen Zwolle 2.

Wesepe – Schalkhaar 22-23 (10-11). Doelpunten Wesepe: Jolien Koerhuis 7, Ellen Middeldorp 4, Silke Kok 3, Marleen Spikker 3, Noëlle de Bone 2, Daniëlle Krijt 2, Aniek Middeldorp.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina