Nieuw Heeten en Heeten met hakken over de sloot, Haarle verliest nipt, Voorwaarts doet goede zaken

Heeten en Nieuw Heeten (foto) sleepten woensdag op het nippertje twee punten in de wacht. Voor Haarle viel het een dag later net de verkeerde kant op. Voorwaarts won zijn inhaalduel met ruime cijfers.

Heeten speelde in Leeuwarden tegen Cometas en had daar lange tijd moeite om in de wedstrijd te komen. Met een ruststand van 13-10 achter leek de ploeg van Harry Stoeten tegen de vierde nederlaag van het seizoen aan te lopen, maar de speelsters wisten zich op tijd te herpakken. Het bleef een lastige wedstrijd voor Heeten, maar de uitslag leverde wel twee punten op: 23-24.

Ook Nieuw Heeten had het thuis tegen Zwolle knap lastig. Na een stroef begin werd er door wat break-outs en passeeracties toch een gaatje geslagen (8-3). Maar Zwolle wist nog voor rust de aansluiting weer te vinden: 11-10. In de tweede helft behield Nieuw Heeten de voorsprong, maar mede door vijf tijdstraffen kon de selectie van Louis Degen nooit echt weglopen bij Zwolle. Nieuw Heeten won wel: 20-19.

Heeten deelt de koppositie met E&O 2, maar moet door een minder doelsaldo genoegen nemen met plek twee. Nieuw Heeten staat op plek zes, Zwolle bezet positie negen.

Haarle grijpt net mis

Waar de uitslagen voor Heeten en Nieuw Heeten net goed uitvielen, ging het bij Haarle in de eerste klasse net mis. Havana, de nummer drie van de ranglijst, won het treffen in Nijmegen met minimaal verschil: 21-20. Haarle blijft desondanks keurig vierde.

Voorwaarts zit koploper op de hielen

Voorwaarts boekte tegen DSVD 2 een prima overwinning (32-25) en blijft koploper ZVBB’21, die eerder deze week opnieuw onderuitging tegen Wijhe’92, op de hielen zitten. Met nog vier speelrondes voor de boeg is het verschil geslonken tot één puntje. Wijhe kan, als het de drie inhaalduels weet te winnen, op gelijke hoogte komen met Voorwaarts.

Uitslagen 13 en 14 april 2022

Tweede divisie A
Voorwaarts – DSVD 2: 32-25

Hoofdklasse A
Nieuw Heeten – Zwolle: 20-19 (11-10) – wedstrijdverslag
Cometas – Heeten: 23-24 (13-10) – wedstrijdverslag

Eerste klasse Oost
Havana – Haarle: 21-20

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina