LHC walst over Wesepe heen, Wijhe wint opnieuw van koploper en eenvoudige zege voor Schalkhaar

Het verschil op de ranglijst was groot en dat was op het veld niet anders. LHC, de ongeslagen koploper van de eerste klasse, was in Olst een flinke maat te groot voor het nog steeds puntloze Wesepe. Na een ruststand van 6-27 werd het 23-50 voor de Lemelerveldse gasten. Volgende week kan LHC in eigen huis tegen nummer 2 CVO het kampioenschap pakken.

Wijhe’92 brengt spanning terug in 2e divisie

Wijhe won in de tweede divisie opnieuw van koploper ZVBB’21. Dit keer werd het 25-23. De Wijhese thuisploeg had de hele wedstrijd de touwtjes stevig in handen. Met snel spel en een sterke dekking kreeg ZVBB geen kans. Alleen in de slotfase kon de Twentse tegenstander Wijhe iets naderen, maar de zege kwam geen moment in gevaar. Wijhe, en ook Voorwaarts, kan tot op één punt verschil komen met ZVBB, als het de inhaalwedstrijden in winst weet om te zetten.

Lettele verliest opnieuw

Lettele moest maandagavond een nieuwe nederlaag slikken. Thuis werd US nog ruim verslagen, maar in Amsterdam speelde de harsbal Lettele parten. De ploeg van Gert Wessels weerde zich kranig, maar kon niet voorkomen dat US met de zege aan de haal ging: 35-31. Komende zaterdag speelt Lettele een cruciale wedstrijd tegen hekkensluiter Zeeburg. Bij winst houdt Lettele zicht op klassenbehoud. Om niet te degraderen moet de ploeg minimaal op plek negen eindigen.

SDOL wint zonder te spelen

SDOL kwam dinsdagavond niet in actie. Thuis zouden de Luttenbergsen hekkensluiter Hurry Up ontvangen, maar de Drentse tegenstander meldde zich enkele uren voor aanvang van de wedstrijd per sms af. SDOL krijgt daardoor een 10-0 overwinning in de schoot geworpen.

Eenvoudige zege voor Schalkhaar

In de tweede klasse had Schalkhaar weinig te duchten van Broekland 2. Het werd in Broekland 6-17. Schalkhaar blijft door de zege zesde, Broekland negende.

Ook woensdag en donderdag worden er nog wedstrijden gespeeld.

Uitslagen 11 en 12 april 2022

Tweede divisie A
Wijhe’92 – ZVBB’21: 25-23 (15-9)
Doelpunten Wijhe’92: Sanne Huis in ‘t Veld 5, Kim Boerdam 4, Pauline Nijboer 4, Marloes Savelkoel 4, Aniek te Braak 2, Janine Nijboer 2, Rosel Oostveen 2, Jara Huis in ‘t Veld 1, Eline Wellenberg 1
US – Lettele: 35-31

Hoofdklasse A
SDOL – Hurry Up: 10-0 (Hurry Up meldde zich af)

Eerste klasse Oost
Wesepe – LHC: 23-50 (6-27)

Tweede klasse Oost
Broekland 2 – Schalkhaar: 6-17

Resterend programma midweek

Woensdag 13 april 2022
20.00 uur: Nieuw Heeten – Zwolle (hoofdklasse A)
20.30 uur: Voorwaarts – DSVD 2 (2e divisie A)
20.45 uur: Cometas – Heeten (hoofdklasse A)

Donderdag 14 april 2022
18.50 uur: Havana – Haarle (1e klasse)

Foto: Jill Meijerman van LHC probeert door de dekking van Wesepe te komen | fotograaf Martin Zwakenberg

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina