Lisa Oosterwijk en Keyara Peters blijven bij Voorwaarts

Nu duidelijk is dat Voorwaarts volgend jaar niet meer in de eredivisie speelt maar waarschijnlijk in de hoofdklasse uitkomt, is het de vraag hoe het team er straks uitziet. Na een reeks afmeldingen is er nu ook goed nieuws te melden. Lisa Oosterwijk en Keyara Peters hebben aangegeven wél te blijven.

Keyara Peters hoefde daar niet lang over na te denken. De 18-jarige Twellose vindt het jammer dat haar club niet meer in de eredivisie speelt, maar dat is voor haar geen reden om Voorwaarts de rug toe te keren. “Ik zit pas sinds vorig jaar in het eerste en heb de groei van de hoofdklasse naar de eredivisie dus zelf niet meegemaakt. Ik vond het gaaf om in de eredivisie te spelen, maar ik heb niet per se de ambitie om hoog te handballen,” vertelt ze. “Nu Voorwaarts lager gaat spelen, blijf ik gewoon bij de club.”

Aanbiedingen

Ook Lisa Oosterwijk maakte deze week bekend bij Voorwaarts te blijven. De 22-jarige opbouwster uit Twello speelde twee jaar bij Kwiek en vier seizoenen bij Dalfsen. Vorig jaar keerde ze terug bij de club uit haar woonplaats. “Ik kan hier lekker dicht bij huis handballen, kan alles op de fiets af,” zei ze daarover.

Met haar acties en doelpunten was Oosterwijk het afgelopen seizoen een van de belangrijkste speelsters in de Twellose selectie. Dat ontging ook andere eredivisieclubs niet. Meerdere verenigingen vroegen Oosterwijk om bij hen aan te sluiten. De meeste verzoeken legde de topschutter echter naast zich neer. Met één club – Oosterwijk noemt geen naam – was ze onlangs nog wel in gesprek. “Het is of die club of Voorwaarts, ook als dat hoofdklasse betekent. Veel reizen wil ik niet meer.” Nu heeft ze haar beslissing dus gemaakt. “Ik heb besloten om bij Voorwaarts te blijven en samen met de andere speelsters die blijven weer te gaan bouwen.”

Vertrek

Vijf speelsters kondigden de afgelopen maanden hun afscheid aan. Ellen van der Scheer – Schutte, Melissa van Delsen, Sharin Aal, Suzanne Groenen en Merlin Fakkert bergen om uiteenlopende redenen hun handbalschoenen op. Keepster Lieke van der Linden, die doordeweeks op de Handbalacademie traint en vorig jaar naar Voorwaarts kwam om veel speelminuten in de eredivisie te maken, verdedigt volgend seizoen het doel van eredivisionist Borhave. Ook cirkelspeelster Hilke Weijs – zij kwam afgelopen seizoen over van PSV – zal hoogstwaarschijnlijk volgend jaar niet meer in de Jachtlust te zien zijn.

Alineke Ros, Aniek Koers, Brigitte Huis in ’t Veld, Daimy van Dommelen, Laura Deijk en Quinty Veerman kwamen afgelopen seizoen eveneens met Voorwaarts uit in de eredivisie. Wat zij volgend jaar doen is nog niet bekend. Ook is nog niet bekend wie er dan als trainer voor de groep staat. Maurice Feringa kondigde begin januari zijn vertrek al aan.

Lees ook: ‘We gingen met z’n allen de kroeg in en nog bleven we winnen’
Lees ook: Voorwaarts en Feringa niet met elkaar verder
Lees ook: Topschutter en aanjager stoppen bij Voorwaarts
Lees ook: Ook Groenen en Aal vertrekken bij Voorwaarts

Foto: Voorwaarts afgelopen seizoen, met staand in het midden Lisa Oosterwijk (nr. 9) en in het midden derde van rechts Keyara Peters

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina