Topschutter en aanjager stoppen bij Voorwaarts

De handbalsters van eredivisionist Voorwaarts moeten het volgend jaar zonder Ellen van der Scheer en Melissa van Delsen stellen. Beide opbouwsters maakten deze week bekend aan het einde van het seizoen te stoppen met handballen.

Voor de 28-jarige Van der Scheer (meisjesnaam Schutte) is de toename van het aantal trainingsuren dat eraan zit te komen de belangrijkste reden voor haar besluit. “We weten allemaal dat we meer moeten trainen als we op dit niveau mee willen blijven doen. Dat weet de club ook en dat gaat volgend seizoen dan ook gebeuren. Drie teamtrainingen en daarnaast nog individuele krachttraining wordt me gewoon te veel. Die tijd heb ik gehad,” vertelt de topschutter van Voorwaarts. Tussen 2009 en 2013 kwam de geboren Twellose voor Dalfsen uit en pakte ze vier keer op rij het landskampioenschap, won ze driemaal de nationale beker en speelde ze onder andere in de voorrondes van de Champions League. “Ik heb ontzettend mooie jaren gehad, zowel bij Dalfsen als bij Voorwaarts. Ik heb alles eruit gehaald wat erin zat. Het is goed geweest.”

Voor Melissa van Delsen (25), kind van de club, spelen hele andere redenen een rol. Door een gecompliceerde enkelblessure kijkt de aanvoerster het hele seizoen al vanaf de tribune toe. Onlangs maakte de aanjaagster wel weer haar eerste minuten op de training, maar volledig spelen zit er niet in. “Mijn fysiotherapeut adviseert me met klem om te stoppen als ik over een paar jaar nog iets wil kunnen doen, voetballen met m’n eventuele kinderen bijvoorbeeld. Dit besluit zat er al een tijdje aan te komen, maar nu heb ik de knoop definitief doorgehakt. Ik had het liever anders gezien, maar dat kan gewoon niet.” Op een lager niveau spelen is geen optie voor Van Delsen. “Daar ben ik veel te fanatiek voor. Bovendien is het de vraag of dat lichamelijk wel kan. Ik hoop dit seizoen nog heel even in het veld te kunnen staan, vijf minuten in de dekking bijvoorbeeld. Meer zit er niet in.”

Bekerwedstrijd uitgesteld

Voorwaarts speelt volgende week de laatste wedstrijd van de reguliere competitie, thuis tegen SEW. Bij winst maakt de Twellose ploeg nog kans op plaatsing voor de kampioenspoule en daarmee rechtstreekse handhaving. Het is daarbij wel afhankelijk van de uitslagen van de andere wedstrijden. De bekerwedstrijd tegen V&L die aankomende week gespeeld zou worden, is verplaatst naar dinsdag 18 februari.

Foto: Ellen van der Scheer (nr. 15) en Melissa van Delsen (nr. 16) stoppen bij Voorwaarts

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina