De jeugd mag het veld weer op

Het einde van het volledig handballoze tijdperk is in zicht. Dinsdag maakte premier Rutte bekend dat basisscholieren vanaf 29 april weer in groepsverband mogen trainen. Dat betekent dat kinderen tot en met twaalf jaar weer een balletje kunnen gooien. Wel blijft het handballen beperkt tot trainen op de eigen velden – spelen tegen andere clubs zit er nog niet in – maar het begin is er. De eerste onderlinge potjes zullen dan ook niet lang op zich laten wachten.

Ook voor de oudere jeugd zijn er al wat mogelijkheden. Jongeren tot achttien jaar mogen vanaf volgende week woensdag weer in groepsverband buiten sporten, mits ze anderhalve meter afstand van elkaar houden. Dat laatste is bij een echte contactsport als handbal nogal lastig, maar een goed gemikt schot op doel kan weer uitgevoerd worden.

Handbalvereniging Kwiek heeft direct na de persconferentie over de nieuwe maatregelen aangegeven te bekijken wat er mogelijk is. De club gaat met de gemeente en Sportbedrijf Raalte onderzoeken op welke manier buiten handballen voor de spelers tot twaalf jaar opgestart kan worden en wat er mogelijk is voor de jeugd tot achttien jaar. “Dit alles natuurlijk altijd met veiligheid en gezondheid vooropgesteld. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de mensen om ons heen.” Het is aannemelijk dat ook andere verenigingen deze stappen ondernemen.

Wanneer de senioren weer aan de slag kunnen is niet duidelijk. Professionele sportcompetities zijn in ieder geval verboden tot 1 september. Wat dat betekent voor de amateursport is op dit moment niet bekend.

De nieuwe coronamaatregelen op sportgebied op een rij:

  • Basisscholieren mogen vanaf 29 april in groepsverband trainen en potjes spelen. Er worden geen competities gespeeld.
  • Scholieren van het middelbaar onderwijs mogen vanaf 29 april buiten in groepjes sporten, maar alleen als ze anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden.
  • Ouders mogen niet langs de lijn staan.
  • De kleedkamers blijven gesloten, er moet dus thuis gedoucht worden.
  • Topsporters mogen op aangewezen locaties trainen, als ze anderhalve meter afstand houden van anderen.
  • Professionele sportcompetities zijn verboden tot 1 september.
Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina