Kwiek strijdt om plek 4; koploper Voorwaarts tegen hekkensluiter

In eigen huis gaat Kwiek vanavond proberen de vierde plek in de eerste divisie op te eisen. De ploeg van Jan Majoor moet dat doen door in een rechtstreeks duel het sterke Volendam te verslaan. Voorwaarts heeft een – op papier – makkelijk avondje: de ongeslagen koploper gaat op bezoek bij Gemini dat op een gelijkspel na alles verloren heeft.

Het Noord-Hollandse Volendam wordt als een serieuze titelkandidaat ingeschat en heeft dat in de eerste wedstrijden van het seizoen ook op het veld laten zien. Alleen van de twee koplopers werd verloren: uit bij Voorwaarts en uit bij Quintus 2. Vorig week boekte de promovendus een monsterzege op rodelantaarndrager Gemini (40-15). Vanwege het opstellen van een ongerechtigde speelster heeft het NHV Volendam twee strafpunten opgelegd, waardoor de ploeg net buiten de top 3 valt.

Geen gemakkelijke opgave dus voor Kwiek, maar de Raalter selectie heeft het grote voordeel in het eigen Tijenraan te spelen. Hoewel de laatste thuiswedstrijd nipt verloren werd (24-26 tegen Fortissimo), heeft Kwiek aangetoond thuis moeilijk te verslaan te zijn. Bovendien won Kwiek eveneens de laatste wedstrijd overtuigend: Hercules werd met 23-36 opzij gezet. Een boeiend en spannend duel lijkt een logische conclusie.

Oorwassing

Zo’n wedstrijd zal de ontmoeting tussen Voorwaarts en Gemini niet worden. Het Voorwaarts van coach Helma Meijerman staat na de stunt van vorige week (Quintus 2 werd met 34-28 verslagen) nog steeds met het maximaal aantal punten op de eerste plek. Het moet heel gek lopen wil dat na vanavond anders zijn. Gemini uit Zoetermeer staat met een schamel puntje strak op de laatste plek. Vorige week kreeg de arme hekkensluiter een flinke oorwassing van Volendam (40-15). De kans is groot dat ze vanavond weer vaak de bal middenuit mogen nemen.

Foto: het team van Voorwaarts, bron: www.voorwaartstwello.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina