Blijven Heeten, Voorwaarts, Haarle en LHC ongeslagen?

Wie wordt alleenheerser in de eerste divisie? Houdt LHC de punten in eigen huis tegen SDOL? En weten de heren van Heeten hun succesvolle reeks van drie overwinningen uit te breiden? Dit en meer komend weekend op de Sallandse handbalvelden.

Eerste klasse

Haarle en LHC proberen dit weekend hun ongeslagen status in de eerste klasse te houden. Haarle moet dat doen in eigen huis tegen Havana uit Nijmegen. Die ploeg heeft drie wedstrijden op rij verloren en lijkt dus geen probleem te vormen voor Guido Torenbeek en zijn speelsters.

LHC heeft op papier een lastigere tegenstander. SDOL komt zondagmiddag naar sporthal Heidepark in Lemelerveld. Bij winst van de Luttenbergers staan de buurdorpen gelijk in punten. Een mooie derby dus, waar altijd meer belangen meespelen dan enkel de strijd om de twee punten.

Nieuw Heeten gaat proberen de derde ploeg die tot nu toe zonder puntverlies is, DFS 2, op een nederlaag te trakteren. Zelf heeft Nieuw Heeten alle mogelijke uitslagen al gehad: een keer winst, een keer verlies en een gelijkspel. Als ze dat ritme doortrekken, is het nu weer tijd voor een zege.

Verder ontvangt in deze klasse Heeten de dames van Artemis’15, HHZD gaat op bezoek bij de combiclub Groessen-Loo en Broekland speelt tegen promovendus Achilles.

De heren van Heeten staan in de eigen sporthal tegenover Erica’76. Daar mogen ze proberen hun succesvolle reeks van drie overwinning uit te breiden. Tegen de Dierense ploeg lijkt dat een simpele opgave: Erica’76 verloor de eerste drie wedstrijden met ruime cijfers.

Hoofdklasse

In de hoofdklasse gaat zowel Wesepe als Overwetering op jacht naar de eerste punten van het seizoen. Beide ploegen doen dan tegen een Arnhemse opponent. Wesepe gaat naar ESCA toe dat eveneens op nul punten staat. De ploeg heeft echter wel een keer gewonnen, maar door twee strafpunten vanwege de gemiste eerste wedstrijd, zijn die punten weer verdwenen. DFS, de tegenstander van Overwetering, heeft ook een zege geboekt in het nog jonge seizoen. Maar de uitslagen laten zien dat er zeker mogelijkheden zijn voor de Olster selectie.

Lettele speelt zaterdagavond thuis tegen TVO. Bij winst blijft de snelle thuisploeg in het spoor van de top van de hoofdklasse.

Tweede divisie

Wijhe wist tot nu toen een schamel puntje te veroveren in de tweede divisie. Na de sof van twee weken terug (31-18 verlies bij SEW 2), is het hoog tijd om een goede wedstrijd te laten zien. Opponent Kwiek 2 lijkt een perfecte tegenstander om dat te bereiken: de Raalter ploeg wist nog geen enkel punt te behalen.

Eerste divisie

Voorwaarts maakt zich op voor dé wedstrijd van het seizoen. Na een ongelooflijke reeks van zeven overwinningen staat nu Quintus 2 op het programma. Ook die ploeg wist, met nog indrukwekkendere cijfers, alles te winnen. Wie eist zaterdag in Twello de eerste plek op?

Kwiek gaat op bezoek bij Hercules. De zo gewenste aansluiting met de top is sinds vorige week even uit zicht. Maar bij winst op Hercules toont de Raalter ploeg in ieder geval aan zeker in het linkerrijtje thuis te horen. Wie weet wordt dat de aanzet naar meer.

ABS (2A) en Schalkhaar (2C) spelen dit weekend niet

Foto: Heeten (groen) in actie tegen Zwolle vorig seizoen, bron: www.weblogzwolle.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina