‘Iedereen kent iedereen, dat maakt het extra leuk’

En dan sta je ineens tegenover je oude club. Joanne Pelgrim (25) speelt morgen met LHC tegen haar dorpsgenoten van SDOL. “Natuurlijk is dat bijzonder, Luttenberg is mijn thuisdorp. Ik vind het een beetje spannend, maar het is vooral extra leuk.”

In sporthal Heidepark staat ze tegenover speelsters die ze stuk voor stuk goed kent. “Luttenberg is een klein dorp; iedereen kent elkaar. Je komt elkaar vaak tegen. Met Michelle Alferink ga ik regelmatig stappen en een borrel drinken. Overigens heb ik met de meeste speelsters van het huidige dames 1 niet samengespeeld. Ze zijn bijna allemaal jonger dan ik.”

Een uitslag voorspellen durft Pelgrim niet. “Ik verwacht dat we aan elkaar gewaagd zijn. Ik hoop dat het een spannende pot wordt en dat de beste wint. Maar wij willen natuurlijk heel graag onze ongeslagen status behouden.”

Altijd later

De sterke opbouwster is bezig aan haar zesde seizoen in het tenue van LHC. Opvallend genoeg stonden beide buurdorpen in die jaren nooit eerder tegen over elkaar. “SDOL speelde altijd in de eerste klasse, LHC hoofdklasse. Tot dit seizoen dus.” Het verklaart gelijk haar overstap. “Ik speelde vanaf mijn veertiende in het eerste bij SDOL en was er een beetje uitgeleerd. Ik zocht meer uitdaging. Daar zag ik bij LHC meer kans toe. Het was net een stapje hoger.”

Pelgrim werd al snel een vaste waarde in de Lemelerveldse hoofdmacht. Toch speelde ze vorig seizoen ineens in het tweede. “Dat was mijn eigen keuze. Ik was er een beetje klaar mee. Niet met handballen, maar met de verplichtingen die bij het spelen in het eerste komen kijken. Als ik een feestje had, was het altijd: ‘Joanne komt wat later’, dat wilde ik niet meer.” Ze kwam al snel op dat besluit terug. “Ik ben toch te fanatiek. Dus ja, nu kom ik weer te laat op feestjes.”

Overloper

Een paar seizoenen terug kwam ook ineens haar jongere zusje Eline (21) over naar LHC. “En ze noemde mij altijd overloper,” lacht Pelgrim. “Eline handbalde ook altijd bij SDOL, stond op doel, maar was daar gestopt. Toen ze eens een wedstrijd van mij had gekeken, kwam ze in de kantine met mijn team in gesprek. Vervolgens trainde ze een keertje mee en van het een kwam het ander. Sinds dit jaar staat ze net als ik in dames 1.” Hun moeder geniet daarvan. “Ze vond het eerst wel lastig dat ik bij SDOL wegging, maar daar legde ze zich al snel bij neer. Ze vindt het geweldig dat Eline en ik nu samen in een team spelen. Ze is er elke wedstrijd bij, uit en thuis.”

Aan een terugkeer naar SDOL, nu beide ploegen op hetzelfde niveau uitkomen, denkt de scherpschutter niet. “Ik ben daar goed weggegaan, daar ligt het zeker niet aan, maar ik heb het hier prima naar m’n zin. Ik heb inmiddels een vriend die ook in Lemelerveld woont. Dus nee, ik heb geen plannen om terug te gaan.”

Foto: Joanne Pelgrim afgelopen seizoen in actie bij LHC, bron: www.hvlhc.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina