Femke versus vader: 1-0

‘Matchday!’ was het eerste wat Femke Wessels (19) zondagochtend riep toen ze haar bed uitsprong. De opbouwster van LHC was helemaal klaar voor de wedstrijd tegen HHZD, het team dat getraind en gecoacht wordt door haar vader Gert. “Gelukkig heb ik gewonnen, anders had ik het vast nog lang moeten horen.”

Het was een bijzonder duel voor de familie Wessels. Niet alleen was het vader tegen dochter; er waren nog meer nauwe banden. “Bij HHZD staat mijn nichtje Jette Middelkamp op doel en mijn tante Diane Burgers is er teambegeleidster. Zij is de zus van mijn vader. Mijn eigen moeder is weer teambegeleidster bij ons, bij LHC dus,” vat Femke het bondig samen. Noor, de 17-jarige zus van Femke, komt niet in het rijtje voor. Nog niet. “Zij speelt bij LHC in het tweede en groeit daar echt. Dat is mooi om te zien. Ik verwacht dat zij over een tijdje ook wel in het eerste speelt.”

Vader Gert vatte de 33-36 nederlaag sportief op. “Hij kan goed tegen zijn verlies,” is Femke mild voor hem. “Hij had het vooraf al een beetje verwacht. Wij waren nog ongeslagen en hij heeft met HHZD al een paar keer verloren. Bovendien hadden we in de voorbereiding al een keer ruim van ze gewonnen.”

Zo makkelijk als in die oefenwedstrijd ging het dit keer niet. “We gaven het de tweede helft nog bijna weg,” blikt Femke, die bezig is aan haar tweede seizoen in de Lemelerveldse hoofdmacht, terug. “Bij rust stonden we met 13-22 voor, maar HHZD kwam daarna sterk terug. Onze verdediging was ineens een stuk minder en HHZD rondde de ballen goed af. Ze kwamen zelfs tot op twee punten, dus het werd nog echt spannend ook. Daar was mijn vader blij mee. Hij zag na afloop dan ook het positieve: dat zijn team goed teruggekomen was in de wedstrijd.”

LHC wist op tijd het tij te keren en kon zo de vijfde zege op rij bijschrijven. “Haarle speelde zaterdag gelijk tegen Achilles, waardoor we nu een puntje los staan. We lopen dus prima op koers voor onze doelstelling: eindigen in de top 3. Kampioen worden zou helemaal mooi zijn, maar we moeten de concurrentie zeker niet onderschatten.”

Foto: Femke Wessels eerder dit seizoen in actie tegen Nieuw Heeten, bron: www.hvlhc.nl

Lees ook het interview met Gert Wessels: ‘Natuurlijk knettert het weleens in de kleedkamer’

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina