Het weekend van aanhaken of afhaken

Het is het weekend van aanhaken of (tijdelijk) afhaken voor veel ploegen in deze regio. Maar het is vooral het weekend van het treffen tussen Voorwaarts en Kwiek.

1e divisie

Dé wedstrijd van dit weekend: Voorwaarts – Kwiek. De Twellose thuisploeg beleeft een fantastisch seizoen. Negen wedstrijden op rij werden gewonnen, met als hoogtepunt de sensationele zege op het sterke Quintus 2. Vooral thuis zijn de Twellosen oppermachtig. Kwiek kent meer ups en downs, maar staat met twaalf punten uit negen duels keurig vierde. De statistieken zeggen voor deze wedstrijd echter weinig. Punten zijn ondergeschikt aan de sportieve eer. Kwiek-coach Jan Majoor heeft al een tijdje zijn tactiek klaar om Voorwaarts te ontregelen. Wie win dit prestigeduel in de eerste divisie?

2e divisie

Wijhe ontvangt in de eigen sporthal de Lange Slag de Noord-Hollandse club Geel Zwart. Geel Zwart staat met een verloren duel en vier winstpartijen op een mooie tweede plek in de tweede divisie A. Wijhe vinden we zeven plekken lager, met drie punten uit de eerste vijf duels. Kan Wijhe profiteren van het thuisvoordeel?

Hoofdklasse B

Lettele staat na vijf wedstrijden met acht punten op de tweede plek in de hoofdklasse B. Door vanavond ESCA te verslaan, houdt de ploeg van Henk de Boer de aansluiting met het nog ongeslagen Pacelli. De koploper maakte vorige week indruk met een ruime zege op Overwetering. De verwachting is dat de tegenstander van dit weekend, WHC, Pacelli geen kwaad zal doen.

In de onderste regionen staat de boeiende en belangrijke derby tussen Overwetering en Wesepe op het programma. Wesepe pakte vorige week tegen OBW de eerste punten van het seizoen; Overwetering staat nog op nul. Verslaat de Olster thuisploeg de gasten uit Wesepe, dan staat alles weer gelijk. Winst voor Wesepe geeft de ploeg van Wim Snijders wat lucht.

1e klasse

Drie interessante derby’s in de Sallands-gekleurde 1e klasse. De meest in het oog springende is die tussen Haarle en Broekland. Thuisclub Haarle liet vorig week verrassend het eerste puntje liggen tegen laagvlieger Achilles. Om de druk op LHC te houden, dat tien punten uit vijf duels heeft, is een zege op Broekland noodzakelijk. LHC speelt zelf tegen het Nijmeegse Havana. Dat de Lemelerveldsen daartegen punten laten liggen lijkt niet te gebeuren: Havana heeft alles nog verloren.

Subtoppers Nieuw Heeten en SDOL, beide met zes punten uit vijf duels, mogen met Broekland (ook zes uit vijf) uitmaken wie de vierde plek opeist in de eerste klasse. Nieuw Heeten en SDOL doen dat in een onderling duel, Broekland moet dus het snelle Haarle zien te verslaan.

De laatste derby is die tussen Heeten en HHZD. Beide ploegen kennen een moeizame competitiestart met respectievelijk nog maar drie en twee punten. Om afstand te houden met de onderste ploegen is een overwinning zeer gewenst.

De heren van Heeten verloren vorige week met een puntje verschil hun eerste wedstrijd dit seizoen. Zaterdagavond spelen ze tegen The Flyers dat eveneens eenmaal verloren heeft. Wie van de twee blijft koploper Havana op de hielen zitten?

2e klasse

In de tweede klasse A moet ABS van CVO winnen om in het spoor te blijven van koploper Wijhe 2. Wijhe heeft vijf wedstrijden op rij gewonnen en staat met tien punten soeverein aan kop. CVO volgt met zes punten, samen met Voorwaarts 2, maar beide ploegen speelden een keer minder dan Wijhe. ABS staat vierde met zes punten, maar heeft nog maar drie keer gespeeld. Een enigszins vertekend beeld dus. Een ding is zeker: in de deze kleine poule van slechts tien teams telt elk punt extra zwaar. Een nederlaag tegen de koploper kan dus cruciaal zijn.

Ook Schalkhaar treft met Overwetering 2 een koploper, maar dan in de tweede klasse C. Een pittige opgave voor de selectie van John Holleboom die tot nu toe twee keer won en twee keer verloor. Kunnen zijn speelsters verrassen?

Foto: het team van Haarle, bron: www.handbalhaarle.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina