Voorwaarts ook te sterk voor Kwiek

Sallandminnend handbal ging er zaterdagavond eens goed voor zitten: de derby tussen de twee regionale topploegen Voorwaarts en Kwiek. In eigen huis zijn de Twellosen nauwelijks te verslaan en dat bleek ook gisteravond. Kwiek nam nog wel een 0-2 voorsprong in sporthal Jachtlust, maar daarna was het enkel Voorwaarts dat de klok sloeg. Via 6-2 en 11-4 werd de ruststand van 18-11 bereikt.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Voorwaarts bleef domineren. Kwiek-coach Jan Majoor zette deze wedstrijd zijn maximale drie time-outs in, maar kon het tij daar niet mee keren. Het verschil liep op een gegeven moment op naar elf doelpunten. Kwiek kon dit gat nog wel iets verkleinen, maar spannend werd het nooit. Voorwaarts won eenvoudig met 36-28.

Kwiek moet door deze nederlaag een stapje terugdoen op de ranglijst en staat nu op plek vijf in de eerste divisie. Volgende week kunnen de Raaltenaren in eigen huis goede zaken doen door te winnen van laagvlieger E&O. Voorwaarts blijft ongeslagen en staat met twintig punten uit tien duels fier aan kop. Quintus 2 geeft echter weinig toe (de runner-up won dit weekend ook en verloor alleen nog van Voorwaarts), waardoor Voorwaarts zich geen nederlaag kan veroorloven. Volgende week speelt de ploeg van Helma Meijerman de lastige uitwedstrijd tegen Aalsmeer, de huidige nummer drie.

Foto: Kwiek feliciteert Voorwaarts met de overwinning, bron: Facebook Supportersclub VW Handbal

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina