Feestend HHZD gaat LHC verrassen

De aanloop naar de bekerfinale kon voor HHZD niet mooier verlopen. Vanavond staat de hele Heinose ploeg te dansen op de bruiloft van oud-teamgenoot Laura Fakkert. De vrijdagtraining is daarom gisteren al afgewerkt. Nu moet de hechte eersteklasser alleen nog zorgen fit te blijven om morgen de buren én vriendinnen van LHC te verslaan.

“We moeten wel even oppassen vanavond,” lacht Myrza Roeke (27). “Je moet natuurlijk niet te brak worden. Ik ken mezelf, dus ik ga vanavond rijden. Samen met Jette kom ik vanuit Zwolle. Laura speelde afgelopen seizoen nog bij ons, maar is gestopt en doet daarom niet meer mee in het bekertoernooi. Op haar bruiloft zijn we natuurlijk wel welkom.”

‘Onze beurt’

Terwijl ze teamgenoot Lotte haar huis binnenlaat (“Even haar haren mooi maken voor vandaag”), blikt Roeke vooruit op het duel met LHC. “In de competitie speelden we twee spannende wedstrijden tegen hen. Beide keren verloren we nipt, nu zijn wij dus aan de beurt. We hopen op een mooie wedstrijd, maar als we met lelijk handbal toch winnen, dan is dat ook prima. Als we maar met de overwinning over de finish komen.”

Roeke verwacht LHC te kunnen verrassen. “Sinds het einde van de competitie hebben we ons een ander spel aangeleerd, zowel in de aanval als verdediging. Daar ga ik natuurlijk niks over zeggen, maar dat gaat erg goed. Het is vooral heel leuk om te doen, je daagt jezelf op een andere manier uit. En mocht het morgen toch niet lopen, dan kunnen we altijd terugvallen op ons oude spel.”

Geen vijandige gevoelens

De banden tussen beide clubs zijn opmerkelijk hecht. Voor HHZD-coach Gert Wessels geldt dat helemaal. “Zijn vrouw is leidster van LHC en zijn dochters spelen er. Al staan zij morgen niet in het veld, vanwege onder andere een blessure,” weet Roeke. “Ik geloof dat hij al zeker twee weken nerveus is.”

Van vijandige gevoelens is dan ook absoluut geen sprake. “We kennen LHC heel goed. Sommige speelsters zijn vriendinnen van elkaar en we komen elkaar in de competitie natuurlijk tegen. We hebben het er zelfs over gehad om morgen gezamenlijk naar Apeldoorn te reizen, maar dan is voor de verliezende partij de terugweg niet zo leuk.” Het zou niet de eerste keer zijn dat beide ploegen samenwerken. “Toen Gert in het ziekenhuis lag en moest herstellen, hebben we zelfs met LHC meegetraind. We gunnen LHC dan ook alles, maar de bekerwinst gunnen we onszelf natuurlijk het meest.”

Revanche

De Heinose handbalsters bereikten geleidelijk maar overtuigend de finale. Met een makkelijke eerste ronde tegen Klarenbeek (19-36) en een verrassend eenvoudige zege op Nieuw Heeten (25-17), moesten ze in de halve finale flink aan de bak tegen CVO (23-24). “Dat was een heel leuke wedstrijd. Er vielen veel tijdstraffen, maar wij reageerden daar beter op dan zij. Het was een mooie revanche. Vorig jaar versloeg CVO ons nog in de finale.”

De cup moet nu een prooi voor HHZD worden. “Ik hoorde dat LHC vanavond nog gaat trainen op ons en dan met name op onze keepster, want Jette is natuurlijk gruwelijk goed. Maar wij hebben er heel veel vertrouwen in. Met onze nieuwe spel gaan we verrassen en hopen zo dat LHC geen grip op ons krijgt. En of we nou winnen of niet, we sluiten de avond sowieso met het hele team af op het Elshoffeest.”

Foto: HHZD viert feest na de overwinning op CVO in de halve finale. Rechtsboven, links van begeleidster Diane Burgers, juicht speelster Myrza Roeke

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina