LHC kan misère in een klap achter zich laten

De degradatie uit de hoofdklasse van vorig seizoen; de matige tweede seizoenshelft dit jaar nadat er aanvankelijk een topnotering in het verschiet lag. LHC kan het vanavond allemaal in een keer wegpoetsen met de bekerfinale tegen HHZD. Interim-aanvoerster Veere Wilms gelooft erin: “Kop op, er vol tegenaan.”

“Deze bekerfinale is voor ons heel belangrijk. Zo vaak staat zo’n wedstrijd niet op het programma,” weet de 22-jarige Wilms, die vanwege een langdurige knieblessure van Simone Herbrink de aanvoerdersrol op zich heeft genomen. “De late degradatie vorig jaar was een klap, maar de tweede helft van dit seizoen was ook heel vervelend. In het begin leken we voor het kampioenschap te gaan, maar in het tweede deel lieten we het helemaal glippen. Weg kansen. Nu we de beker kunnen winnen, gaan we daar vol voor.”

De tegenstanders in het bekertoernooi maakten het de selectie van de nieuwe coach Linda IJsseldijk vooralsnog nauwelijks moeilijk. Lettele 2 (34-24) en Grol (29-15) vormden geen partij voor de Lemelerveldsen. Ook Heeten werd zonder veel problemen opzijgezet (25-29). “Toch is het altijd spannend tegen Heeten. Ik vind het heel leuk om tegen hen spelen. Die ploeg heeft zo’n doorzettingsvermogen. Ze zijn fel, maar kunnen ook incasseren.”

Overrompelen

HHZD wordt geen makkie, verwacht Wilms. “In de competitie hebben we beide keren wel gewonnen, maar vooral in Heino hadden we het lastig. We kwamen dik voor, stonden een punt of tien los, toen HHZD een comeback maakte. We lieten ons volledig overrompelen, maar wonnen gelukkig wel. Ik verwacht vanavond een dynamische wedstrijd. Zij hebben een beetje hetzelfde spel als wij, beide willen we op snelheid spelen.”

HHZD-speelster Myrza Roeke verklapte gisteren dat zij met haar team LHC gaat verrassen vanavond. Opbouwster Wilms, geboren in Lemelerveld maar tegenwoordige Luttenbergse, is daar niet zo bang voor. “Ik heb ze een paar weken terug een oefenwedstrijd zien spelen tegen SDOL. Toen waren ze inderdaad offensiever dan we van ze gewend zijn, ze stapten veel uit. Daar moeten we rekening mee houden. We hebben veel schutters in huis die graag van afstand uithalen. Daar hou ik zelf ook van. Dat zal vanavond niet zoveel lukken. We moeten de ruimtes opzoeken, andere oplossingen bedenken.”

Frisse wind

Met nieuwe trainster IJsseldijk aan het roer hoopt LHC de snelheid van weleer terug in het spel te krijgen. “Dat misten we de afgelopen tijd. Het is fijn dat er met Linda weer een frisse wind door ons team waait. We kennen haar allemaal heel goed, omdat ze al jaren heel veel voor de club doet. Ik zit bijvoorbeeld samen met haar in de technische commissie. Het gevaar loert dat ze daardoor meer een teamgenoot wordt dan coach, maar daar waken we voor. Ze staat naast ons, wat heel fijn is, maar ook boven ons. Zij weet daar heel goed de balans in te vinden.”

Paar doelpunten

HHZD gaat LHC verrassen, maar Wilms verwacht dat dat de andere kant op ook geldt. “We hebben aardig wat blessures. Het duurt nog een aantal maanden voordat Simone terugkeert, maar ook Femke Wessels doet vanwege een rugblessure al lange tijd niet mee. Haar zus Noor zit in Frankrijk. Daardoor doen er enkele andere meiden mee. Die brengen weer wat anders. Daar kunnen we HHZD mee verrassen. Joanne Pelgrim lag er ook een tijdje uit, maar maakt in de bekerfinale haar comeback.”

Hoe de wedstrijd afloopt, durft Wilms niet te voorspellen. “Waar wij het verschil in gaan maken? Dat weet ik zo niet. Het wordt waarschijnlijk heel spannend. Het zal om een paar doelpunten gaan.”

Foto: Veere Wilms haalt namens LHC uit tegen Heeten, bron: www.hvlhc.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina