LHC koelbloedigst in zenuwslopende finale

LHC heeft met een uiterste krachtsinspanning zaterdagavond de beker weten op te eisen. In een kolkend Mheenpark in Apeldoorn had de Lemelerveldse ploeg een verlenging nodig om HHZD op de knieën te krijgen. Na zeventig minuten enerverend handbal prijkte er een 29-31 eindstand op het scorebord. En dat terwijl met nog vier minuten te spelen in de reguliere tijd alles in het voordeel van HHZD leek te zijn.

Na 56 minuten spelen, breidde Mayke Ros de door HHZD zorgvuldig opgebouwde voorsprong uit naar vijf verschil: 25-20. De Heinose supporters vierden al een voorzichtig feestje. Maar twee Heinose tijdstraffen en drie Lemelerveldse penalty’s later zag het er ineens heel anders uit: 26-26 en dus een verlenging.

Koelbloedig

Die comeback had LHC voornamelijk te danken aan de voortvarendheid en koelbloedigheid van Jolin van den Berg. Met een break-out en drie benutte penalty’s was zij in die slotfase van onschatbare waarde. Vooral de laatste strafworp vereiste stalen zenuwen. De tijd was al om; de stand: 26-25 voor HHZD. “Hoek kiezen en schieten,” stelde Van den Berg na afloop nuchter vast. Zo simpel bleek het. HHZD-keepster Jette Middelkamp had deze avond op veel schoten een antwoord, maar de strafworpen van de snelle hoekspeelster waren haar te machtig.

Van den Berg had bij 25-20 niet verwacht dat een Lemelerveldse zege nog mogelijk was. Ver na afloop straalde het ongeloof nog van haar opgeluchte gezicht. “Ik keek naar het scorebord en dacht wel even: nu staan we er wel heel veel achter. Maar we kregen kort achter elkaar twee penalty’s mee en het publiek ging erachter staan. We hadden nog een paar minuten te gaan en ineens bleek het toch nog te kunnen.”

Extra hard werken

HHZD werd zichtbaar zenuwachtig van die Lemelerveldse opleving. De flow waarin de ploeg zat vanaf 19-19 – waarin middenopbouwster Fleur Schrijver haar sterke spel van de tweede helft extra glans gaf met drie mooie scores – verdween als sneeuw voor de zon. Tijdstraffen, passief spel en balverlies deden de Heinose ploeg de das om. “Vooral die twee keer tweeminuten nekten ons,” legde HHZD-speelster Milonne van de Burg de vinger op de zere plek. “Zij kwamen dichterbij en wij moesten in die laatste minuten extra hard werken. Dit is heel zuur.” Toch hield ze, met de verlenging in het vooruitzicht, vertrouwen in een goede afloop. “We gingen volle bak, maar helaas. Ja, dit is wel even slikken.”

Energie

De klap van de gelijkmaker kwam HHZD niet meer te boven. In de verlenging konden de Heinosen een eerste achterstand nog rechtzetten, maar daarna drukte LHC door. “Na die gelijkmaker na zestig minuten had ik het gevoel dat er een last van ons afviel,” vertelde Van den Berg van LHC. “We eindigden de tweede helft met zoveel energie en het zat ons ineens allemaal mee, terwijl we daarvoor constant achter de feiten aanliepen. Nu zouden we het ook doortrekken ook. Dit is zo fijn na zo’n seizoen en vooral na zo’n wedstrijd.”

Verliezend coach Gert Wessels verweet zijn ploeg niets, benadrukte hij. “Natuurlijk hadden we dit niet meer mogen weggeven, maar ik neem de meiden niets kwalijk. We hebben een geweldig seizoen gehad en het is een fantastische groep. We gaan nu lekker feest vieren.”

Bij de heren ging de beker naar het Enschedese Cabezota. Tegenstander Havana uit Nijmegen kreeg met 32-17 geen schijn van kans in de eenzijdige finale.

Bekerfinale regio oost
HHZD – LHC: 29-31 nv (26-26, 15-13)

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina