Wessels terug bij LHC: ‘Maar eerst herstellen’

Gert Wessels, dé onbetwiste allrounder binnen de Sallandse handbalwereld, gaat komend seizoen de keepers van eersteklasser LHC trainen. Dat deed de Lemelervelder de afgelopen vier jaar voor Voorwaarts, maar de reisafstand tussen zijn woonplaats en Twello werd hem teveel.

Naast de keepers gaat hij eveneens de nieuwe A1 van de Lemelerveldse club trainen. Tegelijkertijd blijft hij zijn werkzaamheden als hoofdtrainer en coach van HHZD voortzetten. “Daar ligt mijn prioriteit,” benadrukt hij. Met de Heinose ploeg is hij bijna verzekerd van handhaving in de eerste klasse.

Wessels is een oude bekende binnen LHC. Hij begon er zijn handbalcarrière als keeper van het herenteam. Later maakte hij deel uit van het bestuur en diverse commissies. Ook trainde hij al vaker jeugdteams van LHC.

Schrikken

Samen met Wim Hondeveld vormt Wessels al jaren een fanatiek scheidsrechterskoppel. Afgelopen zaterdag mocht het duo de wedstrijd tussen Wijhe en Vido fluiten. Wessels haalde het einde van de wedstrijd niet. Onwel moest hij het veld verlaten. “Een licht hartinfarct,” vertelt hij. “Gelukkig weinig schade. Maar het was wel even schrikken. Ik werd door Carl (fysiotherapeut Carl Israel, red.) en Karin (teambegeleidster Karin Leerkers, red.) van Wijhe snel opgevangen. Zij hebben heel goed gehandeld.” Veel meer woorden wil Wessels er niet aan vuil maken. “Gelukkig viel het uiteindelijk allemaal mee. Nu eerst herstellen en laten we het voor de rest maar over de sport hebben.”

Lees ook: ‘Natuurlijk knettert het weleens in de kleedkamer’

Foto: Gert Wessels als coach van HHZD

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina