Heeten opnieuw te sterk voor Haarle

De titel lijkt definitief uit zicht voor Haarle. Na de nederlaag tegen LHC van vorige week moest de kampioenskandidaat gisteren opnieuw een verlies slikken. Heeten was, net als in de heenwedstrijd, te sterk voor Haarle. Dit keer werd het 22-25.

“Het lukt ons maar niet om te winnen van Heeten,” baalde Haarle-aanvoerster Leonie Vloedgraven. Het probleem zat hem dit keer voornamelijk in de matige afronding van de thuisploeg. “Hun keepster speelde heel goed, maar 100%-kansen moeten er gewoon in. Dat gebeurde niet en daardoor liepen we de hele wedstrijd achter de feiten aan.”

Puntjes op de i

Heeten-coach Kira Overmars, die na dit seizoen haar handballeven voor onbepaalde tijd ‘on hold’ zet, zag haar ploeg de wedstrijd in de dekking winnen. “We hebben na de nederlaag tegen Broekland en de ondermaatse wedstrijd tegen HHZD goed met elkaar gesproken,” vertelt ze. “Donderdag hebben we hard getraind en de puntjes op de i gezet. Dat werkte. De dekking was gisteravond een stuk feller. Dat gaf vertrouwen. Vanuit de dekking win je een wedstrijd.”

Na de ruststand van 11-12 kwam Haarle nog wel terug, en nam zelfs even een voorsprong, maar Heeten stelde al snel orde op zaken. “We stonden op een gegeven moment vijf punten voor. Haarle probeerde toen met twee cirkels, een extra veldspeler en mandekking nog wel wat, maar echt spannend werd het niet meer,” wist Overmars.

Vloedgraven erkent dat. “Pas acht minuten voor tijd dachten we: potverdorie, en ging de knop om. We zetten een tandje bij en kwamen ook wel iets dichterbij, maar het was te laat.”

Lees ook: wedstrijdverslagen Haarle – Heeten

Afmaken

Haarle blijft door de nederlaag in punten gelijk met DFS Arnhem 2. De Arnhemse koploper heeft echter een veel beter doelsaldo en mag nog twee keer in actie komen. Vanmiddag neemt DFS het in eigen huis op tegen HHZD. “Ik vrees dat DFS het wel gaat afmaken,” voorspelt Vloedgraven. “We hadden lange tijd het kampioenschap in eigen hand, maar wisten ook dat we nog zware tegenstanders kregen. De verliezen die we de afgelopen weken leden, waren terecht. Als we gisteren van Heeten hadden gewonnen, hadden we de druk nog op DFS gehouden. Dat is dus niet het geval. Ik denk dat ze de titel wel pakken, maar goed, je weet het nooit.”

Overigens heeft het feit dat het eerste team van DFS Arnhem al in de hoofdklasse speelt geen gunstige gevolgen voor de nummer 2 in de eerste klasse. “Dat hebben we al uitgezocht, ” vertelt Vloedgraven. “Er zijn nog vier andere hoofdklassen. Als het tweede van DFS promoveert, dan komen ze in een van die andere hoofdklassen. Het is dus niet zo dat ze niet kunnen promoveren.”

Lees ook: ‘Alles is ineens mogelijk’
Lees ook: Puzzelende Overmars kraakt koploper Haarle

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina