23-03-2019: Haarle – Heeten (1e klasse)

Bron: Facebook Handbal Auto Service Haarle en Handbal Heeten dames 1

Verslag Haarle

Zuur verlies door falende afronding.

Vooraf was duidelijk, Heeten is geen makkelijke tegenstander, maar wel te doen als we ons eigen spel maar spelen. Dat we niet gelijk ons spel speelde werd duidelijk dat we na een kwartier pas 1 velddoelpunt hadden gemaakt. Gelukkig had Elien ondertussen wel 4 penalty’s gescoord, maar het was moeilijk voor ons om doelpunten te maken. Zodoende liepen we de gehele eerste helft tegen een achterstand aan. Bij de rust was het 11-12.

Na de rust kwamen we nog wel 2 keer voor te staan, alleen was een 2-minuten tijdstraf de reden dat heeten we voor kwam te staan. De opbouwers van heeten wisten te makkelijk te scoren van afstand en het tempo van ons, met name in de tweede fase, was onvoldoende. Tevens hadden wij erg veel moeite om vanaf de hoeken te scoren, we wisten er maar 1 te scoren, die af werd gefloten voor cirkel.

3 minuten voor tijd gingen we mandekking proberen. Dat leverde veel balbezit op en voldoende kansen, echter bleven we bij ons presteren van de rest van de wedstrijd, het missen van kansen. Er zijn voldoende kansen geweest om doelpunten te maken, het rendement vandaag was echter te laag (57%). Normaliter zitten wij boven de 60. Dat was voldoende geweest voor de winst vandaag.

Volgende week de laatste wedstrijd dit seizoen, tegen Nieuw Heeten.

Verslag Heeten

Vandaag stond de wedstrijd tegen Haarle op het programma. Na onze wedstrijd tegen Heino waren we er op gebrand om een goede wedstrijd neer te zetten tegen Haarle. Het was voor ons vandaag belangrijk om in de dekking als team te staan, waar het kon de snelle tegen aanval te spelen n anders de aanval op te zetten en onze systemen spelen. Haarle staat erom bekend veel op de snelle tegen aanval te spelen dus was het voor ons belangrijk om dit tegen te gaan. We begonnen sterk, de verdediging stond goed en er werd goed gecommuniceerd. Na 15 minuten scoorde Haarle pas hun eerste velddoelpunt, op dat moment stond het 5-7 in ons voordeel. Hierna ging het gelijk op en konden we met een stand van 11-12 de kleedkamer opzoeken.

Voor ons was het belangrijk om onze systemen te blijven spelen en dit uit te spelen tot 100 procent kansen. Na de rust maakte Haarle snel de gelijkmaker door wederom een snelle tegen aanval. Tot 16-15 in het voordeel van Haarle ging het gelijk op, hierna scoorden wij 5 keer op rij en konden uitlopen naar 16-20. Het laatste deel van de wedstrijd ging Haarle erg offensief verdedigen waardoor ze nog wat terug kwamen. Het was een spannende en fanatieke wedstrijd waarin we als team hebben gespeeld.

Volgende week hebben wij een weekend rust waarna we op 6 april om 20:15 de laatste wedstrijd van het seizoen spelen tegen Groessen. Hopelijk zien wij jullie dan weer!💚💚💚

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina