23-03-2019: Broekland – Nieuw Heeten (1e klasse)

Bron: Facebook Dames 1 Handbal SV Nieuw Heeten

Verslag Nieuw Heeten

Afgelopen zaterdag speelden we de laatste uitwedstrijd van het seizoen, en wel de derby tegen Broekland. Voor beide ploegen viel eigenlijk niets te verliezen, wel veel te winnen. De winnaar had nog enigszins zicht op het kampioenschap, dan wel niet in eigen hand.

Het belangrijkste was echter om goed spel neer te zetten. De eerste minuten ging het spel gelijk op, tot een stand van 3-3 speelden we de kansen goed uit. Echter lieten we in de dekking steken vallen waardoor Broekland gemakkelijker tot scoren kwam. Van het handbalspel van de afgelopen weken was vervolgens weinig te zien. Aanvallen liepen stug en slordig, waardoor we veel balverlies leden. Broekland profiteerde hier goed van. We zochten de kleedkamers op met een ruststand van 14-12.

Het was duidelijk dat er op vele fronten nog tandjes bijgezet moesten worden. De dekking was veel te gelaten en er was niet te zien dat wij de wedstrijd überhaupt wilden winnen. Dus; duels winnen en beleving tonen.

Bij aanvang van de tweede helft leek dit aardig te gaan lukken. Er werd overtuigend en fel verdedigd, waardoor we de bal konden onderscheppen en middels een break out konden afronden: 14-13. Het geloof was heel eventjes terug. Echter kon Broekland vervolgens weer zonder al teveel moeite afronden waardoor het binnen no-time 17-14 stond. Dit zorgde er dan ook niet voor dat we beter in de wedstrijd kwamen. Ons aanvalsspel was nog steeds slordig, we waren niet in staat de rust te bewaren. Broekland speelde vrij en overtuigend en kon zo verder uitlopen. We hebben nog van alles geprobeerd maar de wedstrijd was gespeeld. Eindstand 28-22. Een geheel terechte uitslag, we hebben het vandaag zelf laten liggen.

En zo kwamen we dus toch ‘van de Kole Kermse thuus’. Enne, de gewonnen muntjes van het Nieuw-Heetens publiek voor de Kole Kermse zijn ook goed terecht gekomen 🙂

Over twee weken spelen we onze laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Haarle. We gaan zorgen voor een mooie afsluiter, zorg je dat je er bij bent?