17-03-2019: LHC – Haarle (1e klasse)

Verslag LHC

Vandaag stond voor Auto van Ewijk/LHC dames 1 een thuiswedstrijd tegen koploper Haarle dames 1 op het programma. Na het nipte verlies van vorige week tegen Broekland waren de dames erop gebrand deze week de punten in Lemelerveld te houden.

Na 15 seconden spelen lag de bal bij Haarle in het netje: 1-0 voor Auto van Ewijk/LHC. Haarle was voornamelijk dreigend met de snelle tegenaanval, maar gelukkig bleef ook Auto van Ewijk/LHC scoren. De stand ging gelijk op tot 9-9. Daarna kwamen de dames van Auto van Ewijk/LHC in een dip waardoor de ruststand 9-13 was in het voordeel van Haarle.

De tips in de rust waren duidelijk: aanvallen uitspelen, de dekking dichthouden en met zijn allen de schouders eronder zetten, er is nog niets verloren. Langzaam maar zeker kwam Auto van Ewijk/LHC dichter bij Haarle en wist bij 14-14 de stand gelijk te trekken. Vanaf dat moment hadden de dames van Auto van Ewijk/LHC het heft in handen en hebben niet meer achter gestaan.

Door een goede samenwerking in de dekking en goed uitgespeelde kansen in de aanval, kon Auto van Ewijk/LHC de voorsprong behouden. Het publiek ging achter de dames van Auto van Ewijk/LHC staan en ze naar de overwinning geholpen. Eindstand: 23-21. Twee punten die heel erg welkom zijn en de dames met z’n allen heel hard voor gevochten hebben!

Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Groessen op het programma. Publiek: heel erg bedankt voor de aanmoediging en wat fijn dat jullie in zulke grote getalen aanwezig zijn!

Verslag Haarle

Onnodig verlies betekent einde leidende rol in de titelrace.

Twee uur voor de wedstrijd meldde Anouk zich af. Anouk die niet weg te denken is uit ons team en een bijzondere plek inneemt op de rechterhoek met haar linkshandige schot. Het was, en zou blijken een grote, aderlating. Vanaf de hoeken waren wij weinig effectief vandaag. Inge die weer van stal gehaald is door de afwezigheid van Iris, was ook niet 100% fit. En Iris was nog niet fit genoeg om deze wedstrijd mee te spelen. Kortom, we moesten her en der wat aanpassen.

1,5 minuut voor de start van de wedstrijd kwam de scheidsrechter naar mij toe. ‘ik wil je vertellen dat ik fluit voor LHC, ik heb het aangegeven bij de bond, maar ik moet toch fluiten”. Onvoorstelbaar dat de bond een team, dat om het kampioenschap speelt, belast met een scheidsrechter van de tegenpartij. Als bond moet je dat niet willen, je kan het als scheidsrechter dan nooit goed doen. Het was een rare gewaarwording om tegen LHC te spelen en de scheidsrechter LHC op zijn shirt te zien dragen. Achteraf bleek er een bondsscheidsrechter op de tribune te zitten. Dit zijn beslissingen die ik als coach niet kan begrijpen.

De wedstrijd begon niet goed voor ons. We begonnen te gehaast en we leden veel balverlies. Dit resulteerde in een 3-1 achterstand voor ons. Het was nog niet zoals we afgesproken hadden. Dit ging eigenlijk door tot 9-9. We waren niet goed en onze fouten werden goed afgestraft door lhc. Vanaf 8 minuten voor tijd kwam eindelijk de flow die we zochten. De ballen vlogen er makkelijk in en in de dekking hielden we alles tegen. Het gevoel leek weer terug. We gingen dan ook rusten bij een 9-13 stand onder leiding van een goed leidende scheidsrechter.

De tweede helft ging hetzelfde als bij de start van de wedstrijd, veel balverlies en slechte afronding, lhc kwam knap terug tot 15-15. We liepen vanaf toen wel steeds achter de feiten aan, lhc nam steeds een kleine voorsprong die wij probeerden te dichten. Pas bij 21-21 was het weer gelijk. De afspraak om 1 persoon vast te zetten werd niet structureel gehanteerd, zuur was het dan ook dat juist die speler wist te scoren op zulke momenten.

De eindstand van 23-21 sloeg in als een bom. Onnodig, balverlies, slordigheden, afrondingen niet naar behoren waren de ingrediënten voor het verlies vandaag. Verliezen hoort bij het spel, als je echter je leidende rol om het kampioenschap zo weggeeft en alleen jezelf wat kan verwijten, voelt dat zuur aan. Het lijkt het scenario tegen Italiaanse clubs wel; een wedstrijd tegen LHC duurt 60 minuten en hoe goed of slecht je ook speelt, na 60 minuten staat lhc met de winst.

Rest ons nog 2 wedstrijden om in ieder geval op de gedeeld eerste plek te eindigen met DFS. De strijd is verloren, de oorlog is nog niet verloren.