23-03-2019: Havana – SDOL (1e klasse)

Bron: Facebook SDOL Handbalselectie

Gisteravond moesten wij voor onze laatste uitwedstrijd in de auto naar Nijmegen. Zij staan bijna onderaan dus een duidelijke taak voor ons, namelijk voor het eerst een uitwedstrijd tegen Havana winnen. De vorige wedstrijd stonden zij wegens blessure met, grotendeels, een ander team. Voor ons dus toch even afwachten hoe zij zouden gaan spelen.

We begonnen sterk, dekking stond en de ballen raakten het net. Echter halverwege de eerste helft hadden we niet alleen Havana als tegenstander, maar gingen we ook tegens onszelf spelen. Het idee om er met snelheid overheen te lopen uitte in veel balverlies. Dat maakte dat Havana de rust in ging met 1 punt voorsprong.

De tweede helft gingen we rustiger spelen en dat pakte goed uit. We wisten op voorsprong te komen en het spel slim uit te spelen en de punten mee naar de kole kermse te nemen (21-24)

6 april spelen wij de laatste wedstrijd thuis tegen Achilles.