Wie wordt de beste bekerstrijder van het oosten?

Vanavond wordt de tweede ronde in het bekertoernooi gespeeld, die je ook de halve finale van de regio kunt noemen. Nog vier ploegen uit het oosten zijn in de race en maken onderling uit wie de beste is. Vorig jaar bleek Voorwaarts dat te zijn. Na een eenzijdige finale tegen OBW (9-35) stroomden ze het landelijke deel van het toernooi in. Ook dit jaar is Voorwaarts de grote favoriet in deze regio.

In Arnhem gaat de ploeg van Helma Meijerman op bezoek bij DFS Arnhem. Dat mag geen enkel probleem zijn voor de koploper van de eerste divisie. DFS speelt twee klassen lager, in de hoofdklasse, en draait daar mee in de middenmoot. Maar Voorwaarts moet waken voor onderschatting. Kwiek, ook een eerstedivisionist, ging in de vorige ronde daardoor verrassend onderuit tegen de Arnhemsen (25-23).

De andere bekerstrijd is lastiger te voorspellen. Wijhe gaat op bezoek bij Kwiek 2. Beide ploegen spelen tegen elkaar in de tweede divisie. De eerste ontmoeting in de competitie was een prooi voor Wijhe: 30-23. Maar de Raalter reserves zijn de ploeg van Marjolien Roesink inmiddels voorbij gestreefd op de ranglijst: Kwiek 2 staat achtste, Wijhe is de nummer elf. Bovendien moet Wijhe rekening houden met het spelen met hars in Tijenraan. Kunnen ze omgaan met die omstandigheden?

— Lees ook: Laatste hindernis op weg naar regiofinale

— Lees ook: Kwiek hard onderuit in Arnhem

— Lees ook: Wijhe wipt Overwetering uit de beker

— Lees ook: Voorwaarts te sterk voor Lettele; LHC redt het niet

Bekertoernooi dames, tweede ronde
Dinsdag 11 december 2018

19.30 uur   Kwiek 2 – Wijhe’92
20.00 uur   DFS Arnhem – Voorwaarts

Foto: het team van Wijhe (jan. 2017), bron: Facebook Wijhe’92 Handbal Dames 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina